Βενιζέλος και Φώφη διαφωνούν

Δεν τα βρίσκουν Βενιζέλος και Γεννηματά για το μέλλον της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, όπως φάνηκε στην πρώτη κοινή συνεδρίαση των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών.

56fd26161dc524286c8b4a46

Ενώ η Φώφη Γεννηματά υπεραμύνθηκε της αυτόνομης πορείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης λέγοντας «δεν θα γίνουμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της ΝΔ» ο Ευάγγελος Βενιζέλος είπε πως η λύση είναι μία «κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των πραγματικά δημοκρατικών, πραγματικά φιλοευρωπαϊκών και πραγματικά υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου».

Ο κ. Βενιζέλος είπε ότι εκείνος θέλει να γίνουν εκλογές για να ηττηθεί η κυβέρνηση και να φτιαχτούν άλλοι συσχετισμοί. «Δεν πρέπει ούτε άμεσα ούτε έμμεσα να δημιουργείται η εντύπωση ότι ο μεσαίος προοδευτικός χώρος, η Συμπαράταξη, η Δημοκρατική Παράταξη είναι ένας παράγοντας αμηχανίας ή αδιεξόδου σε σχέση με το μέλλον. Η λύση είναι μία κυβέρνηση ευρύτατης συνεργασίας όλων των πραγματικά δημοκρατικών, πραγματικά φιλοευρωπαϊκών και πραγματικά υπεύθυνων δυνάμεων του τόπου. Θα κληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ να μετάσχει; Βεβαίως. Ο ηττημένος ΣΥΡΙΖΑ θα κληθεί να μετάσχει. Κι αν θέλει να αυτοαποκλεισθεί κάνοντας την μικροκομματική επιλογή μια νέας δημαγωγίας, ας την κάνει με τη δική του ευθύνη. Μα τον καλέσαμε και το 2012 να συμπράξει και δεν θέλησε σκοπίμως. Αλλά με αυτή τη σειρά των πραγμάτων: Εκλογές, ήττα του ΣΥΡΙΖΑ, άλλοι συσχετισμοί, άλλη κυβέρνηση όπως τη θέλουμε».

Τέλος επανέλαβε τη διαφωνία του με την τακτική που ακολουθείται καθώς όπως είπε «Εάν έχουμε άγχος μη χαρακτηριστούμε ότι συμπλέουμε με τη ΝΔ, στη συνέχεια αποκτούμε νευρικότητα όταν διατυπώνονται παρατηρήσεις πως συμπλέουμε με τον ΣΥΡΙΖΑ. Και τελικώς καταλήγουμε αιχμάλωτοι αυτής της διπλής νευρικότητας».

Από το βημα της πρώτης κοινής συνεδρίασης των Κεντρικών Επιτροπών του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών που συμμετέχουν στην Δημοκρατική Συμπαράταξη, η Φώφη Γεννηματά υπεραμύνθηκε της αυτόνομης πορείας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Δεν πρόκειται να γίνουμε συμπλήρωμα του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ.» είπε η κ. Γεννηματά και έστειλε μήνα θεσμικής και πολιτικής θωράκισης της Δημοκρατικής Συμπαράταξης. Τόνισε ότι στρατηγική επιλογή είναι και παραμένει η αυτόνομη πορεία της με διακριτό ρόλο από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ, κι αυτό, όπως είπε, «ενοχλεί συγκεκριμένα συμφέροντα και τους πολιτικούς εντολοδόχους τους και το αποδεικνύουν καθημερινά με απροκάλυπτες επιθέσεις».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…