Newsroom

Newsroom

Αύξηση της ρευστότητας στο Δημόσιο έφερε η ρύθμιση εξπρές

Πενήντα ζεστά εκατομμύρια μπήκαν την Δευτέρα στα ταμεία του δημοσίου μόνο από τις τράπεζες. Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται οι εισπράξεις από τις εφορίες

4 82

Πενήντα ζεστά εκατομμύρια μπήκαν την Δευτέρα στα ταμεία του δημοσίου μόνο από τις τράπεζες.
Σε αυτό το ποσό δεν συμπεριλαμβάνονται οι εισπράξεις από τις εφορίες
. Κυβερνητικές πηγές ανέφεραν στο koutipandoras.gr ότι είναι μία πολύ ενθαρρυντική εξέλιξη αλλά σε κάθε περίπτωση θα πρέπει να περιμένουμε έως την Παρασκευή που λήγει η προθεσμία. 
Το γεγονός ότι συνήθως καθημερινά το ποσό που μπαίνει στο ταμείο του δημοσίου δεν ξεπερνά τα 18 εκατομμύρια, αναγάγει το γεγονός αυτό σε ιδιαίτερης σημασίας καθώς δείχνει ότι η ρύθμιση- εξπρές αποδίδει καρπούς αν και βρίσκεται μόλις στην τρίτη μέρα εφαρμογής της
Από το υπουργείο Οικονομικών έχουν ήδη αποσταλεί μισό εκατομμύριο ηλεκτρονικά μηνύματα με στόχο να αυξηθεί ο αριθμός μέχρι και την Πέμπτη μιας και η προθεσμία της ρύθμισης λήγει την Παρασκευή, σύμφωνα τουλάχιστον με τα ισχύοντα στοιχεία.
Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου έχουν εκτυπωθεί περίπου 140.000 ειδοποιητήρια.
Δύο είναι τα ζητήματα που θα πρέπει να προσέξουν όσοι οφείλουν.
•    Όσοι θα επιλέξουν να πληρώσουν την Παρασκευή μέσω ηλεκτρονικής τραπεζικής, καλό θα είναι να ενημερωθούν για το ωράριο καταχώρησης των συναλλαγών διότι αν η πληρωμή εμφανιστεί με ημερομηνία Δευτέρας, δεν θα υπάρξει έκπτωση επί των προσαυξήσεων.
•    Όσοι έχουν περισσότερες από μία οφειλές, χρειάζεται προσοχή ώστε να επιλέξουν την οφειλή με τις μεγαλύτερες προσαυξήσεις, καθώς έτσι θα διαγράψουν και τα περισσότερα χρέη. Αν κάνουν λάθος ταυτότητα οφειλής, η διαδικασία δεν αναστρέφεται.

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη