Newsroom

Newsroom

Το αυξανόμενο βιοτικό επίπεδο αυξάνει το IQ του ανθρώπου

Το ανθρώπινο είδος γίνεται όλο και πιο έξυπνο σύμφωνα με επιστήμονες του Duke University και έρευνες που κράτησαν σχεδόν 3…

pinakas me mathimatikesΤο ανθρώπινο είδος γίνεται όλο και πιο έξυπνο σύμφωνα με επιστήμονες του Duke University και έρευνες που κράτησαν σχεδόν 3 δεκαετίες σε δείγμα εκατομμυρίων ανθρώπων. Η τροφή και η ανατροφή επηρεάζουν σημαντικά το IQ μας και αυτό επιβεβαιώνεται και από την αύξηση του IQ που καταγράφεται σταθερά τις τελευταίες δεκαετίες που ανεβαίνει το βιοτικό επίπεδο παγκοσμίως. Η διαφορά στο IQ που καταγραφόταν ιστορικά μεταξύ ανδρών και γυναικών φαίνεται να εκμηδενίζεται. Μέσω εκατοντάδων ερευνών έχει επιβεβαιωθεί ότι τα αγόρια έχουν λίγο καλύτερες επιδόσεις στα μαθηματικά ενώ τα κορίτσια σε θέματα εκφοράς λόγου. Το 1980, για κάθε 1 κορίτσι που είχε άριστες επιδόσεις στα μαθηματικά αντιστοιχούσαν 13 αγόρια. Το 1990 η αναλογία αυτή είχε μειωθεί σε 1 προς 4.
Πάντως οι ειδικοί αποδίδουν το φαινόμενο αυτό και σε αλλαγές κοινωνικών τάσεων όπως ότι οι δάσκαλοι ασχολούνται πλέον περισσότερο με την καλλιέργεια της μαθηματικής ευφυΐας στα κορίτσια.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…