Newsroom

Newsroom

Αυτός είναι ο δράστης του μακελειού στο Βέλγιο – Ανοιχτό το ενδεχόμενο τρομοκρατικής επίθεσης

Το ενδεχόμενο το μακελειό που σημειώθηκε σήμερα το πρωί στην Λιέγη του Βελγίου που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τέσσερις άνθρωποι μαζί με το δράστη, να πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση εξετάζουν τώρα οι βελγικές αρχές.

5b0d4e561dc524e1458b459c

Ο δράστης ονομάζεται Μπενζαμίν Ερμάν, ήταν 36 ετών και ήταν στην φυλακή για ναρκωτικά αλλά είχε βγει με άδεια. Σύμφωνα με πληροφορίες μέσα στην φυλακή είχε ριζοσπαστικοποιηθεί από ακραίους ισλαμιστές.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες ο άνδρας φώναζε «Allahu Akbar» καθώς πυροβολούσε κατά των αστυνομικών.

Ο υπουργός Εσωτερικών του Βελγίου Ζαν Ζαμπόν, παρακολουθεί την κατάσταση και ανέφερε πως το κίνητρο της τρομοκρατίας δεν μπορεί να αποκλειστεί αν και ερευνά και άλλες πιθανές αιτίες του συμβάντος.

«Είναι (η τρομοκρατία) μία από τις ερωτήσεις στο τραπέζι, αλλά για την ώρα όλα τα σενάρια είναι ανοικτά», δήλωσε εκπρόσωπος του κέντρου κρίσεων.


Το χρονικό της επίθεσης

Ο 36χρονος δράστης αφού απείλησε με μαχαίρι δυο γυναίκες αστυνομικούς έξω από καφετέρια,τις αφόπλισε και έπειτα τις εκτέλεσε εν ψυχρώ. Στην προσπάθειά του να διαφύγει πήρε μια γυναίκα όμηρο και προσπάθησε να μπει στο σχολείο L’athénée Léonie de Waha, που βρισκότανσ το δρόμο του.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε αφού στο σημείο έφτασαν αστυνομικοί που τον καταδίωκαν και άρχισε ανταλλαγή πυροβολισμών. Από τους πυροβολισμούς σκοτώθηκε άλλη μια γυναίκα που ήταν μέσα σε ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο και δυο αστυνομικοί τραυματίσθηκαν.

Ο δράστης έπεσε νεκρός στο σημείο.