Newsroom

Newsroom

Αυτοί είναι οι τρεις νεκροί του δυστυχήματος με το φουσκωτό στα Σφακιά (εικόνες)

Δύο αδέρφια μαζί με έναν φίλο τους είναι τα θύματα της σημερινής τραγωδίας.

5b0036111dc524ad4f8b460b

Πρόκειται για τον 32χρονο Σ.Κ. και τον 33χρονο Κ.Κ. που είναι οδοντίατροι στο επάγγελμα και εργάζονταν σε γνωστό οδοντιατρικό κέντρο των Χανίων, ιδιοκτήτης του οποίου ήταν ο πατέρας τους, Ε.Κ.


Σύμφωνα με το cretapost.gr, o  Σ.Κ. αποφοίτησε από την οδοντιατρική σχολή Univerzita Pavla Jozefa Šafárika στο Kosice το 2010. Στη συνέχεια στη στρατιωτική του θητεία υπηρέτησε ως οδοντίατρος. Το 2012 έκανε τις μεταπτυχιακές του σπουδές στην εμφυτευματολογία στο UCLA (University of California, Los Angeles). Αξίζει να σημειωθεί ότι ήταν μέλος της ITI (International Team for Implantology) και gIDE (global institute for dental education) .



Ο Κ.Κ. ήταν γενικός οδοντίατρος με εξειδίκευση στην κλινική και χειρουργική μικροενδοδοντία. Σπούδασε στην οδοντιατρική σχολή Univerzita Pavla Jozefa Šafárika στο Kosice και αποφοίτησε το 2010. Έπειτα συνέχισε για μεταπτυχιακές σπουδές στο Τορίνο (Università degli Studi di Torino) και εξειδικεύτηκε στην κλινική και χειρουργική μικροενδοδοντία. Ήταν μέλος του Οδοντιατρικού Συλλόγου Χανίων (Ο.Σ.Χ.), μέλος του Ενδοδοντικού συλλόγου Ιταλίας (SIE – Società Italiana di Endodonzia).


Την ίδια ώρα, νεκρός ανασύρθηκε και ο 35χρονος Μ.Τ. γνωστός και ιδιαίτερα αγαπητός στην κοινωνία των Χανίων καθώς ήταν ιδιοκτήτης μπαρ στην πόλη.

Παράλληλα, στο νοσοκομείο των Χανίων νοσηλεύεται σε σοβαρή ο τέταρτος άνδρας της παρέας, ο 30χρονος Μ.Κ. ο οποίος θα ήταν και ο κουμπάρος του γάμου.Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, οι γιατροί έχουν καταφέρει να τον σταθεροποιήσουν ενώ ευτυχώς δεν χρειάστηκε να εισαχθεί στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του νοσοκομείου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο 30χρονος φέρει κατάγματα στα πλευρά και στην σπονδυλική στήλη.


Το χρονικό της τραγωδίας

Οι τέσσερις φίλοι είχαν πάει με ταχύπλοο φουσκωτό σκάφος στην Αγία Ρουμέλη και το βράδυ , μετά από μια στάση στην παραλία Μάρμαρα, κατά την επιστροφή τους στο Λουτρό,περίπου στην 1:30 πμ από άγνωστη αιτία, το σκάφος με μεγάλη ταχύτητα προσέκρουσε σε βράχια στην περιοχή του Φοίνικα.

Κάτοικοι της περιοχής που άκουσαν τον τρομερό θόρυβο από την πρόσκρουση του σκάφους ενημέρωσαν τις αρχές και στο σημείο μετέβησαν από την Χώρα Σφακίων άντρες του Λιμενικού με σκάφος καθώς και κάτοικοι των Σφακίων με τα δικά τους σκάφη και στην συνέχεια και πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης.

Οι λιμενικοί που έσπευσαν μόλις ειδοποιήθηκαν από κατοίκους της περιοχής και ψαράδες, είδαν ότι ο ένας της παρέας, ηλικίας 31 ετών ήταν σοβαρά τραυματισμένος, αλλά ζωντανός και κατάφεραν να τον βγάλουν, μεταφέροντάς τον στο ιατρείο της Χώρας Σφακίων και από εκεί στο Νοσοκομείο Χανίων, με πολλαπλά κατάγματα στα πλευρά.

Ωστόσο, οι υπόλοιποι τρεις δεν κατάφεραν να κρατηθούν στη ζωή.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ψαράδων που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή, το σκάφος ανέπτυξε ταχύτητα και για άγνωστο λόγο έπεσε στα βράχια. 


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.