Newsroom

Newsroom

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του κυβερνήτη του μαλαισιανού Booeing που κατερρίφθη στην Ουκρανία

Νέες λεπτομέρειες αναφορικά με την πτώση του μαλαισιανού Boeing στην Ουκρανία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά και την έκδοση…

oukrania malaisiano boeing2

Νέες λεπτομέρειες αναφορικά με την πτώση του μαλαισιανού Boeing στην Ουκρανία, βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά και την έκδοση του πορίσματος ολλανδών εμπειρογνωμόνων που αποκάλυψε ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε από πολλαπλά ιπτάμενα αντικείμενα.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα οι κυβερνήτες του αεροσκάφους που είχε απογειωθεί από το Άμστερνταμ και είχε προορισμό την πρωτεύουσα της Μαλαισίας διατηρούσε κανονική επαφή με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας στο Ντνιπροπετρόφσκ της Ουκρανίας.

Στις 13:08 (τοπική ώρα) ο κυβερνήτης του Boeing έδωσε το στίγμα του, αλλά περίπου δέκα λεπτά αργότερα η φωνή του ακούστηκε για τελευταία φορά με τη φράση: «Romeo November Delta, Malaysian One Seven». Μετά τις 13:20 η επαφή με το αεροσκάφος χάθηκε παρά τις προσπάθειες των ελεγκτών να επικοινωνήσουν με τον κυβερνήτη: «Malaysia ένα επτά, με λαμβάνετε;», ρώτησε ένας από τους αρμοδίους στην Ουκρανία, επαναλαμβάνοντας την ερώτησή του ακόμα τρεις φορές, δίχως να πάρει απάντηση.

Όπως προκύπτει από το ολλανδικό πόρισμα το κέντρο του Ντνιπροπετρόφσκ ζήτησε βοήθεια από το κέντρο εναέριας κυκλοφορίας του Ροστόφ, το οποίο επιβεβαίωσε ότι η επαφή με το μοιραίο Boeing έχει χαθεί. Το ίδιο έπραξε και το πλήρωμα ενός δεύτερου αεροπλάνου που εκείνη την ώρα πετούσε σε κοντινή απόσταση, όμως δεν έβλεπε στα ραντάρ του το Boeing της Malaysia Airlines.

Η προσπάθεια για επικοινωνία συνεχίστηκε μέχρι τις 13:35, ωστόσο το αεροσκάφος είχε ήδη συντριβεί. 

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.