Newsroom

Newsroom

Αύριο οι απολογίες για τη ληστεία του αιώνα

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού, καθώς επίσης και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία ασκήθηκε στους τρείς…

Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για ληστεία από κοινού, καθώς επίσης και για παράνομη οπλοκατοχή και οπλοχρησία ασκήθηκε στους τρείς από τους τέσσερις επιχειρηματίες, δηλαδή στο συνιδιοκτήτη σουβλατζίδικου στο Ηράκλειο, στον ιδιοκτήτη μίνι-μάρκετ και στον κτηνοτρόφο, που φέρονται να είναι οι φυσικοί αυτουργοί της απίστευτης ληστείας της χρηματαποστολής στις Βασιλειές πέρυσι το Σεπτέμβριο, με τον τέταρτο κατηγορούμενο, δηλαδή τον ταξιτζή, να κατηγορείται για απλή συνέργεια στην όλη υπόθεση.

Ωστόσο και τους τέσσερις βαραίνει η κατηγορία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, με την απολογία τους στην ανακρίτρια να αναμένεται με μεγάλη αγωνία αύριο το πρωί.

Και οι τέσσερις οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Ηρακλείου στις 9:30 το βράδυ της Παρασκευής. Τα αστυνομικά μέτρα που ελήφθησαν κατά τη μεταφορά τους ήταν δρακόντεια, ενώ από πολύ νωρίς πλήθος συγγενών τους είχε συγκεντρωθεί έξω από το χώρο θέλοντας να τους συμπαρασταθεί.

Από τον εισαγγελέα όμως πέρασαν την ίδια μέρα και τα 8 άτομα που συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την εξιχνίαση της υπόθεσης, καθώς φαίνεται να διατηρούσαν στενές διασυνδέσεις με τους τέσσερις φερόμενους ως ληστές, τα οποία και κατηγορούνται για κατοχή ναρκωτικών, όπλων και αρχαίων αντικειμένων και απολογούνται απο το πρωί.

Με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους να είναι ογκωδέστερη, οι δώδεκα συλληφθέντες εξήλθαν του Δικαστηρίου Ηρακλείου λίγο μετά τη 1 τα ξημερώματα του Σαββάτου, με την απολογία τους να αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον.

Η εξιχνίαση της υπόθεσης, που αποτελεί μεγάλη επιτυχία των αστυνομικών Αρχών του Ηρακλείου, ξεκίνησε τα ξημερώματα της περασμένης Πέμπτης.

Καθοριστικό ρόλο στη διαλεύκανσή της έπαιξε η αξιοποίηση από τους άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. και τα εγκληματολογικά εργαστήρια του γενετικού υλικού και των δαχτυλικών αποτυπωμάτων που βρέθηκαν στο σημείο της ληστείας, όπως επίσης η επίμονη έρευνα με τη συνδρομή και της υπερσύγχρονης τεχνολογίας.

http://www.neakriti.gr

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…