Newsroom

Newsroom

Αθώος για δολοφονία εκ προμελέτης ο Πιστόριους

Απαλάχθηκε από τις κατηγορίες για δολοφονία εκ προμελέτης καθώς και για φόνο β’ βαθμού ο Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, που πυροβόλησε και…

pistorius 2

Απαλάχθηκε από τις κατηγορίες για δολοφονία εκ προμελέτης καθώς και για φόνο β’ βαθμού ο Παραολυμπιονίκης Όσκαρ Πιστόριους, που πυροβόλησε και σκότωσε την φιλή του Ρίβα Στέενκαμπ μέσα στο σπίτι τους. Η ετυμηγορία εκκρεμεί για τις υπόλοιπες κατηγορίες, όμως η υπεράσπιση του Πιστόριους κατέρριψε το βασικό κατηγορητήριο, αυτό της δολοφονίας εκ προμελέτης.
Όπως είπε η δικαστής, Τοκοζίλε Μασίπα, κατά τη μακρά ετυμηγορία της, η κατηγορούσα αρχή δεν απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι ο Όσκαρ Πιστόριους είχε προσχεδιάσει τη δολοφονία της συντρόφου του, στις 14 Φεβουαρίου 2013. 

Στη συνέχεια η δικαστής τόνισε ωστόσο ότι αυτό δεν απαλλάσει τον πρώην παραολυμπιονίκη από τις υπόλοιπες κατηγορίες που αντιμετωπίζει.

Ο Παραολυμπιονίκης ισχυρίστηκε ότι σκότωσε την κοπέλα του από λάθος, όταν τη νύχτα του περσινού Αγίου Βαλεντίνου, ξύπνησε από θορύβους στο μπάνιο και θεώρησε πως μέσα βρισκόταν διαρρήκτης και πως απειλούταν η ζωή του. 

Νωρίτερα, η δικαστής έκρινε ότι ο κατηγορούμενος ενεργούσε με πλήρη συναίσθηση, όταν πήρε το όπλο και πυροβόλησε κατά του θύματος “και εκείνη τη στιγμή είχε την ικανότητα να διαχωρίσει το καλό από το κακό και ότι ήταν σε θέση να ενεργήσει σύμφωνα με τη διάκριση αυτή”, ενώ έκρινε την κατάθεση του Οσκαρ Πιστόριους ανακριβή και αόριστη.

Η ανακοίνωση της ετυμηγορίας βρίσκεται σε εξέλιξη, ενώ η ποινή αναμένεται να ανακοινωθεί σε περίπου έναν μήνα.

Υπενθυμίζουμε πως η Στέενκαμπ επλήγη με τέσσερις σφαίρες από τον Πιστόριους στο μπάνιο του σπιτιού του, με τον διάσημο αθλητή να υποστηρίζει από την αρχή του δράματος ότι τα πάντα οφείλονται σε τραγικό λάθος, καθώς πίστευε ότι είχε μπει στην κατοικία διαρρήκτης.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, Τοκοζίλε Μασίπα, θα ανακοινώσει την ετυμηγορία, σήμερα ή αύριο, η οποία αν είναι καταδικαστική μπορεί να στείλει τον Πιστόριους έως και ισόβια στη φυλακή.

Να υπογραμμιστεί ότι η κατηγορούσα αρχή έκανε λόγο για φόνο εκ προμελέτης του μοντέλου στην πολυτελή κατοικία του ζεύγους, στην Πρετόρια.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.