Newsroom

Newsroom

Αρνείται ότι έδωσε παρατάσεις ο Σπυρόπουλος

Μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC, αναφορικά με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος,…

Μετά τις αποκαλύψεις του HOT DOC, αναφορικά με τις ευνοϊκές ρυθμίσεις στις οποίες προχώρησε ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ροβέρτος Σπυρόπουλος, σε 53 επιχειρήσεις μέσω παρατάσεων που δεν καλύπτονταν από το νόμο, ο ίδιος αρνείται κάτι τέτοιο.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με το www.koutipandoras.gr, ο κ. Σπυρόπουλος ανέφερε ότι «Δόθηκε η δυνατότητα σε εταιρείες να ρυθμίσουν τις ληξιπρόθεσμες οφειλές που είχαν δημιουργηθεί από τον Ιανουάριο του 2012 μέχρι και τον Ιούλιο του 2012 οι οποίες καλύπτονταν από το νόμο».

Ωστόσο τα όσα αποκαλυπτικά περιέχει το σχετικό δημοσίευμα του HOT DOC που κυκλοφορεί, αφήνουν έκθετο το Διοικητή του ΙΚΑ. Ο νόμος 4038/2012, ο οποίος ρύθμιζε το διακανονισμό για τις οφειλές προς το ΙΚΑ, προέβλεπε πως οι ρυθμίσεις θα ισχύσουν για όσους καταθέσουν αίτηση έως τις 31 Μαρτίου 2012. Στη συνέχεια με το νόμο 4075/2012 δόθηκε παράταση έως τις 30 Απριλίου του 2012. Στη συνέχεια όμως ο κ. Σπυρόπουλος με δελτίου τύπου έδωσε παράταση στη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων οφειλών έως τις 29 Ιουνίου 2012 αρχικά και στη συνέχεια με νέο δελτίο τύπου έως και τις 16 Ιουλίου. Με τη μόνη διαφορά ότι οι δύο τελευταίες παρατάσεις δεν προβλέπονταν από τη νομοθεσία αλλά δόθηκαν αυθαίρετα.

Σε μία από τις παρατάσεις αυτές εμφανίζεται και ο όμιλος ΞΥΝΗ, καταθέτοντας εκπρόθεσμη αίτηση για να ρυθμίσει τα χρέη η οποία έγινε δεκτή από το ΙΚΑ, παρότι ο νόμος προέβλεπε διαφορετικά.

Με τον τρόπο αυτό άλλες 53 επιχειρήσεις, με χρέη άνω των 300.000 ευρώ η καθεμία, κατάφεραν να ρυθμίσουν τις οφειλές του καταβάλλοντας δόσεις πολύ χαμηλές σε σχέση με τα χρέη τους, οι οποίες προκαλούν το λαϊκό αίσθημα.

Να σημειωθεί, ότι μετά τις αποκαλύψεις του ΗΟΤ DOC, ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρος Ρακιντζής διεξήγαγε έρευνα, τα στοιχεία της οποίας έχουν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία και ήδη αναμένονται ποινικές διώξεις τόσο κατά υπαλλήλων και στελεχών του ΙΚΑ όσο και κατά της Διοίκησης.

Διαβάστε στο HOT DOC που κυκλοφορεί: ΙΚΑ- Νομοθετικά τερτίπια και διοικητικά τερτίπια

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…