Newsroom

Newsroom

Άρχισαν τα "όργανα" πριν τα κομματικά όργανα. Τρεις κατά Κουβέλη

Τα «μαχαίρια» έχουν βγει για τα καλά ενόψει της κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας με την Εκτελεστική Επιτροπή, η…

bistis

Τα «μαχαίρια» έχουν βγει για τα καλά ενόψει της κοινής συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας με την Εκτελεστική Επιτροπή, η οποία μετατέθηκε για τις 11.00. Ήδη ο Νίκος Μπίστης φρόντισε, μέσω «facebook», να κάνει λόγο για παραλογισμό Κουβέλη, για τον οποίο προέβλεψε το πολιτικό τέλος του Γιώργου Καρατζαφέρη.

Διαβάστε όλη την ανάρτηση Μπίστη στο «facebook»:

«Ο Κουβέλης ολοκλήρωσε σήμερα τον παραλογισμό που ξεκίνησε πριν δυο βδομάδες ο Σαμαράς. Και οι δυο χωρίς σχέδιο, χωρίς ψυχραιμία έβαλαν την χώρα σε περιπέτεια. Ξέρω ότι ορισμένοι θα ψάξετε τα ” βαθύτερα αίτια” και θα αναλωθείτε σε αναλύσεις. Ματαιοπονείτε. Οι Αγγλοι το λένε “It is the short answer”. Ο Σημίτης το είπε αλλιώς: “ελπίζω να έχουν μυαλό όσοι χειρίζονται την υπόθεση”. Ο Βενιζέλος ήταν φωνή λογικής. Μπορούμε να διαφωνούμε μαζί του σε πολλά αλλά οφείλουμε να του αναγνωρίσουμε ότι σε όλη την διάρκεια της κρίσης δεν έπαιξε με την σταθερότητα της χώρας. Λυπάμαι για την στάση της ΔΗΜΑΡ, που βολοδέρνει και όποια και αν είναι η τελική της επιλογή (πχ ανοχή) έχασε το τρένο και το φάντασμα της κατάληξης του Καρατζαφέρη πλανάται πάνω της”.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε κι ο βουλευτής Βασίλης Οικονόμου, ο οποίος τόνισε πως η ΔΗΜΑΡ θα πρέπει να παραμείνει στην κυβέρνηση, να συμμετέχει σε όλες τις διαδικασίες και να μην παραιτηθεί κανένας από τους υπουργούς της. «Το θέμα της ΕΡΤ δεν μπορεί να οδηγήσει τη χώρα σε εκλογές, το ζήτημα είναι η αναδιοργάνωση και η ανακατανομή του δημοσίου τομέα ώστε να καταστεί εργαλείο ανάπτυξης», επισήμανε ο κ. Οικονόμου, ο οποίος πάντως πρόσθεσε πως δεν σκέφτεται να αποχωρήσει από το κόμμα. Σφόδρα αντίθετος με τις επιλογές Κουβέλη εμφανίζεται κι ο βουλευτής Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος φέρεται να υποστήριξε πως με άλλη απόφαση έφυγε από τα γραφεία του κόμματος το μεσημέρι της Πέμπτης ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ κι άλλα είπε στο Μαξίμου, προσθέτοντας πως δεν προτίθεται να προσέλθει στη σημερινή κρίσιμη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και της Εκτελεστικής Επιτροπής.

Από την πλευρά του ο γραμματέας της Κ.Ε. του κόμματος Σπύρος Λυκούδης, ο οποίος απηχεί πλήρως τις απόψεις Κουβέλη, δήλωσε πως καταγράφηκε μια βασική αντίθεση ανάμεσα στην πρόταση της ΔΗΜΑΡ και σε αυτή του πρωθυπουργού: «Με δεδομένη αυτή την αντίθεση, η ΔΗΜΑΡ θα δει τη στάση της απέναντι στην κυβέρνηση. Ο κ. Βενιζέλος εκτίμησε με διαφορετικό τρόπο αυτή την αντίθεση και έτσι αυτό που νομίζαμε μέχρι χθες το μεσημέρι ως κοινή στάση δεν υπάρχει». Στο μεταξύ, ο Δημήτρης Χατζησωκράτης δήλωσε πως η ΔΗΜΑΡ θα αποσύρει τους υπουργούς της από την κυβέρνηση, σημειώνοντας πως η απόφαση έχει ήδη ληφθεί. Ο ίδιος, μάλιστα, πρόσθεσε πως τα όργανα του κόμματος θα αποφασίσουν για τη στάση που θα τηρήσει στη Βουλή η ΔΗΜΑΡ έναντι της κυβέρνησης.

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…