Αρχισυντάκτης των εφημερίδων του Μαρινάκη ο Μητσοτάκης, λέει το Μαξίμου

Συνεχίζεται η σκληρή κόντρα που ξέσπασε το σαββατοκύριακο μεταξύ της κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας. Η νέα μάχη στην πολιτική σκηνή ανάμεσα στο κυβερνών κόμμα και την αξιωματική αντιπολίτευση ξέσπασε έπειτα από δημοσίευμα εφημερίδας του Βαγγέλη Μαρινάκη για τα αδέρφια του πρωθυπουργού.

5b4cd0761dc524e11e8b459d

Με σημερινή του ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού δίνει συνέχεια στην έντονη διαμάχη του διημέρου, αποκαλώντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη «αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κ. Μαρινάκη».

Το απόγευμα του Σαββάτου, το Μαξίμου είχε χαρακτηρίσει τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως «υπάλληλο» του Βαγγέλη Μαρινάκη στο σχόλιο που έκανε το γραφείο Τύπου της ΝΔ σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας Παραπολιτικά.

Όλα ξεκίνησαν έπειτα από το παρακάτω δημοσίευμα των «Παραπολιτικών» συμφερόντων Μαρινάκη, περί ευνοϊκής μεταχείρισης δανείου της τεχνικής εταιρίας των αδερφών του Αλέξη Τσίπρα.

Κυβέρνηση και Νέα Δημοκρατία διασταύρωσαν τα ξίφη τους μ’ έναν καταιγισμό από ανακοινώσεις. Αφορμή το ρεπορτάζ όπως είπαμε της εφημερίδας «Παραπολιτικά» του κατηγορούμενου για το ναρκόπλοιο NOOR 1, Βαγγέλη Μαρινάκη.

Στο εν λόγω δημοσίευμα, γινόταν λόγος περί φαινομενικής ύπαρξης ευνοϊκής μεταχείρισης σε δανεισμό της τεχνικής εταιρίας «Δίοδος», ιδιοκτήτριας των αδελφών του πρωθυπουργού, Δημήτρη και Ζανέτ Τσίπρα. Όπως ανέφερε το δημοσίευμα, η εταιρία φέρεται να «πέτυχε» το 2016 τη ρύθμιση ενός δάνειου της, ύψους 243.544 ευρώ, με μηνιαίες δόσεις μόλις 300 ευρώ.

Εν τω μεταξύ, άξιο απορίας είναι το γεγονός πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει εμμέσως πλην σαφώς το εν λόγω δημοσίευμα πολλές μέρες πριν αυτό δημοσιευτεί.

Όπως είθισται, και είναι και λογικό άλλωστε, συνήθως η πολιτική κριτική ή τα πυρά των κομμάτων κατά των αντιπάλων τους, έρχονται μετά τις αποκαλύψεις μιας δημοσιογραφικής έρευνας.

Άραγε, αφού ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει σχέσεις με τον κ. Μαρινάκη πώς κατάφερε και μάντεψε το δημοσίευμα;

Δείτε το επίμαχο πρωτοσέλιδο:


Τί συνέβη σήμερα

Σήμερα, Δευτέρα, η Νέα Δημοκρατία έφτιαξε βίντεο – ανακοίνωση με «πρωταγωνίστρια» την εκπρόσωπο τύπου της, Μαρία Σπυράκη.

Σε αυτό, η κ. Σπυράκη, που φαίνεται να μετράει μέρες σ΄αυτήν τη θέση, δηλώνει:

«Η τεχνική εταιρία ΔΙΟΔΟΣ της οικογένειας Τσίπρα επιχείρησε να πάρει το 2012 ένα δημόσιο έργο ύψους 1.1 εκ ευρώ με πλαστή ασφαλιστική ενημερότητα. Και γι’ αυτό, το 2015, ο αδελφός του Πρωθυπουργού Δημήτρης Τσίπρας παραπέμφθηκε σε δίκη.

Τον Αύγουστο του 2016 ο νόμος Παρασκευόπουλου άλλαξε νύχτα, προκειμένου να μην εξεταστεί επί της ουσίας η υπόθεση του κ. Δημήτρη Τσίπρα από το δικαστήριο.

Η Νέα Δημοκρατία ζητά απαντήσεις για τα πραγματικά περιστατικά».

Ιδού και το βίντεο:


Στην αντεπίθεση το Μαξίμου

Το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού πέρασε στην αντεπίθεση μιλώντας για «ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης» από τον «αρχισυντάκτη» των εφημερίδων Μαρινάκη, και «παρεμπιμπότνως αρχηγός της ΝΔ», Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την ίδια στιγμή, ενημέρωσε πως θα κινηθεί δικαστικά. Το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού κατηγορεί επίσης τη Νέα Δημοκρατία ότι εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα, ευρισκόμενη σε «μεγάλο στρατηγικό αδιέξοδο» και «πανικό».

Για πανικό είχε μιλήσει και με ανακοίνωσή του το Σάββατο. 

Διαβάστε σχετικά: Πανικό βλέπει στον Μητσοτάκη το Μαξίμου – «Δεν τολμά να φανερώσει ποιός χρηματοδότησε τη σύζυγό του»

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Οι απαντήσεις στην ενορχηστρωμένη επίθεση λάσπης του αρχισυντάκτη των εφημερίδων του κου Μαρινάκη – και παρεμπιπτόντως αρχηγού της ΝΔ – καθώς και της βοηθού του, κας Σπυράκη, θα δοθούν από τους θιγόμενους εκεί που ορίζει ο νόμος, δηλαδή στις αίθουσες των δικαστηρίων.

Ωστόσο όλοι οι Έλληνες καταλαβαίνουν γιατί η ΝΔ εφευρίσκει ανύπαρκτα σκάνδαλα.

Η κυβέρνηση βγάζει τη χώρα από τα μνημόνια στα οποία η ΝΔ την καταδίκασε, η υπόθεση Novartis ωριμάζει και εγκυμονεί, ενώ ο κ. Μητσοτάκης κάποια στιγμή θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις για το πόθεν έσχες του.

Μεγάλο το στρατηγικό αδιέξοδο και δικαιολογημένος ο πανικός. Και πώς να τον κρύψωμεν άλλωστε…».

Τί δηλώνουν τα αδέρφια Τσίπρα

Με δήλωσή τους ο Δημήτριος Τσίπρας και η Ζανέτ Τσίπρα κάνουν λόγο για συκοφαντικά δημοσιεύματα επισημαίνοντας πως «η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».

Ολόκληρη η ανακοίνωση:

«Επειδή τις τελευταίες ημέρες η ΝΔ διοχετεύει σε ΜΜΕ, που την στηρίζουν, αθλιότητες, λασπολογίες και χυδαιότητες σε βάρος μας προς εξυπηρέτηση προσωπικών και κομματικών συμφερόντων επισημαίνεται ότι η συκοφαντία είναι αστικό και ποινικό αδίκημα, δεν δικαιολογείται από κανένα αντιπολιτευτικό μένος και θα αντιμετωπισθεί στα αρμόδια δικαστήρια, όπου κάθε νομοταγής πολίτης μπορεί να προσφύγει».

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…