Newsroom

Newsroom

Απόψε η τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων

Στις 11 απόψε το βράδυ (ώρα Ελλάδας) όλα τα βλέμματα θα έχουν στραφεί στο Λονδίνο. Η Ολυμπιακή φλόγα θα φωτίσει…

Στις 11 απόψε το βράδυ (ώρα Ελλάδας) όλα τα βλέμματα θα έχουν στραφεί στο Λονδίνο. Η Ολυμπιακή φλόγα θα φωτίσει το στάδιο και θα ξεκινήσουν επισήμως οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012.
Χιλιάδες αθλητές από όλο τον κόσμο θα παρελάσουν στο Ολυμπιακό Στάδιο με πρώτο τον σημαιοφόρος της ελληνικής αποστολής, Αλέξανδρος Νικολαϊδης, για να ξεκινήσει η παρέλαση των αποστολών, όπως συμβαίνει πάντα, με την Ελλάδα, και θα ολοκληρωθεί με τη διοργανώτρια χώρα, τη Μεγάλη Βρετανία.
Η τελετή με τίτλο «Τα νησιά των θαυμάτων» (Isles of Wonder) η οποία κόστισε 27 εκατ. λίρες, φιλοδοξεί να «διασχίσει» τη βρετανική ιστορία και να την «παντρέψει» με τη σύγχρονη εικόνα της χώρας. Ωστόσο πολλά κομμάτια του καλλιτεχνικού μέρους παραμένουν επτασφράγιστο μυστικό. Να σημειωθεί ότι με στόχο να μην διαρρεύσει τίποτα, πολλά μέρη της έναρξης δεν πραγματοποιήθηκαν στην πρόβα τζενεράλε.

Το Ολυμπιακό Στάδιο του Λονδίνου θα μετατραπεί σε μία τεράστια φάρμα. Παιδιά θα τραγουδήσουν εκκλησιαστικούς ύμνους και από ένα τραγούδι για κάθε μέρος της Βρετανίας (Σκωτία, Αγγλία, Ουαλία, Ιρλανδία), ενώ θα απαγγελθούν από ηθοποιούς αποσπάσματα από έργα του Σαίξπηρ.

Ενεργό ρόλο θα παίξουν και οι 80.000 θεατές οι οποίοι έχουν πληρώσει ως και 2.012 λίρες για να εξασφαλίσουν μία θέση στις εξέδρες του Ολυμπιακού Σταδίου για να παρακολουθήσουν από κοντά την τελετή έναρξης. Στα καθίσματα τους θα βρίσκεται ένα ειδικό μηχάνημα που με τα χέρια τους θα το κουνούν ρυθμικά και με αυτόν τον τρόπο θα δίνει ένα εκπληκτικό φόντο χρωμάτων σε όλο το στάδιο


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.