«Απολύτως αναγκαίο μέτρο η μείωση των συντάξεων», σύμφωνα με τη «Μητσοτακική» Μ. Ξαφά

Η "ιέρεια" των απολύσεων και της πλήρους καταστολής του κοινωνικού κράτους, η βέρα "μητσοτακική" Μιράντα Ξαφά, έδωσε και πάλι το στίγμα των ακραία νεοφιλελεύθερων απόψεων που διακατέχουν και την ηγετική ομάδα της ΝΔ.

NewsRoom 19/11/2018 | 19:37

Σε άρθρο - άποψης στην Καθημερινή, η Μιράντα Ξαφά, θεωρεί πως όχι μόνο είναι αναγκαίο μέτρο η περικοπή των συντάξεων, αλλά είναι και χρέος προς τις επόμενες γενιές. Επίμενει επίσης πως ούτε η αύξηση του κατώτατου μισθού είναι δίκαιο μέτρο.

«Η κυβέρνηση επιμένει ότι υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για να μη θιγούν οι συντάξεις και συγχρόνως να υλοποιηθούν οι παροχές που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός στη ΔΕΘ, που υπολείπονται των «αντιμέτρων» που ψηφίστηκαν μαζί με τις περικοπές», γράφει η Μιράντα Ξαφά, και συνεχίζει: «Η περικοπή των συντάξεων από 1/1/2019 και η ανακατανομή των πόρων προς τις επόμενες γενιές είναι μέτρα απολύτως αναγκαία για την ελληνική κοινωνία».

Στη συνέχεια του άρθρου της στην Καθημερινή, η κ. Ξαφά βάζει στο στόχαστρο και την αύξηση του κατώτατου μισθού που προωθεί η κυβέρνηση, ονομάζοντας κάθε απόπειρα κοινωνικής πολιτικής ως «διατήρηση των κεκτημένων του πελατειακού κράτους».

«Δεν είναι βιώσιμη η προσπάθεια διατήρησης των όποιων «κεκτημένων» έχουν απομείνει στους εκλεκτούς του πελατειακού κράτους...()... Ούτε η αύξηση των μισθών με κυβερνητικό φιρμάνι αποτελεί λύση. Μισθολογικές αυξήσεις χωρίς αντίκρισμα στην παραγωγικότητα είτε θα αυξήσουν την ανεργία είτε θα μετακυλιστούν στις τιμές, μειώνοντας την αγοραστική δύναμη των μισθών», γράφει χαρακτηριστικά η Μ. Ξαφά, ολο

Θυμίζουμε πως ο ομότιμος καθηγητής του Παντείου Πανεπιστημίου και εκ των κορυφαίων στα θέματα κοινωνικής ασφάλισης, Σάββας Ρομπόλης, με δήλωσή του στην "Αυγή" είχε αποκαλύψει πως η αποφυγή μείωσης των συντάξεων θα αυξήσει το ΑΕΠ κατά 0,5%