Newsroom

Newsroom

Αποκαλυπτική ερώτηση της Μ. Χρυσοβελώνη για διαρροές συρραμμένων στοιχείων μέσω του υπ. Οικονομικών

Σε βαρύτατες καταγγελίες για διοχέτευση από πλευράς της συγκυβέρνησης συρραμμένων στοιχείων μέσω του υπουργείου Οικονομικών προχωρά μέσω ερώτησής της προς τους…

Σε βαρύτατες καταγγελίες για διοχέτευση από πλευράς της συγκυβέρνησης συρραμμένων στοιχείων μέσω του υπουργείου Οικονομικών προχωρά μέσω ερώτησής της προς τους υπουργούς Οικονομικών και Δικαιοσύνης, η βουλευτής των ΑΝΕΛ Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η βουλευτής επισημαίνει αυτό το περιστατικό με αφορμή μη δημοσιευμένα επιχειρησιακά στοιχεία του ΣΔΟΕ αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ στα οποία αναφέρθηκε σε σημερινή του συνέντευξη στον Άρη Πορτοσάλτε στον ΣΚΑΪ ο Άδωνις Γεωργιάδης προκειμένου να απαντήσει στις καταγγελίες της αξιωματικής αντιπολίτευσης για τον μη έλεγχο των ονομάτων. Η κ. Χρυσοβελώνη ρωτάει μεταξύ άλλων αν υπάρχει στο υπουργείο Οικονομικών κύκλωμα διαρροής “στοιχείων” προς φίλους βουλευτές ή δημοσιογράφους και αν οι εμπλεκόμενοι θα διωχθούν.

Διαβάστε την ερώτηση

“Σε σημερινή ραδιοφωνική συνέντευξη του ο βουλευτής της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης επικαλέσθηκε μη δημοσιευμένα επιχειρησιακά στοιχεία του ΣΔΟΕ που αφορούν την λίστα Λαγκάρντ. Συγκεκριμένα δήλωσε πως έχουν διερευνηθεί όλες οιπεριπτώσεις της λίστας από τις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες στη συνέχεια προχώρησαν στον «έλεγχο 580 υποθέσεων όπου κρίθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα».

Μάλιστα έχοντας προφανώς ειδική ενημέρωση από τις υπηρεσίες του ΥΠΟΙΚ ο ίδιος διευκρίνισε πως «οι 300 υποθέσεις ελέγχονται από το ΣΔΟΕ ενώ οι υπόλοιπες πήγαν στις εφορίες». Υπογραμμίζεται πως η αξιωματική αντιπολίτευση κατήγγειλε ότι η Συγκυβέρνηση εξακολουθεί να κρατά «στο πάγο» την λίστα Lagarde και αρνείται να της δώσει αναλυτικά στοιχεία για τα αποτελέσματα των ενεργειών των ελεγκτικών αρχών.

Προφανώς το ίδιο δεν ισχύει για τον βουλευτή της ΝΔ που εμφανίζεται διαχρονικά να έχει προνομιακή και εμπιστευτική ενημέρωση από το ΣΔΟΕ. Ένα τέτοιο ακραίο περιστατικό καταγράφηκε στις 16-1-2014 ενώπιον του Πολυμελούς Πρωτοδικείου Αθηνών όταν ο Αδ. Γεωργιάδης, προκειμένου να αποφύγει την καταδίκη του για συκοφαντική δυσφήμιση, εμφάνισε άσχετο με την υπόθεση αλλά εμφανώς αδημοσίευτο έγγραφο του ΣΔΟΕ. Βέβαια η απόπειρα του αυτή όχι μόνο δεν πέτυχε, αφού τελικά ο Πρόεδρος των ΑΝ.ΕΛ Π. Καμμένος δικαιώθηκε, αλλά όπως επεσήμανε και το ίδιο το δικαστήριο από έδρας επρόκειτο για κραυγαλέα περίπτωση μη νομίμως κτηθέντος πορίσματος του ΣΔΟΕ.

Η διοχέτευση από την Συγκυβέρνηση επιλεκτικά συρραμμένων στοιχείων μέσω του ΥΠΟΙΚ δεν είναι βέβαια καινούργια πρακτική. Ήδη από το Σεπτέμβριο του 2012 μηχανισμοί της εμφάνισαν την περίφημη συρραφή ονομάτων πολιτικών αντίπαλων της ΝΔ αναμεμειγμένων με σεσημασμένες περιπτώσεις διαφθοράς πρώην κυβερνητικών στελεχών, υπό την μορφή «λίστας του ΣΔΟΕ με το μαύρο πολιτικό χρήμα»!

Συνεπώς ερωτάσθε:

– Τι συνέβη τελικά με την ΕΔΕ που υποτίθεται ότι έγινε μέσα στο ΣΔΟΕ με σκοπό την ανακάλυψη των υπεύθυνων για την συρραφή της «λίστας του ΣΔΟΕ με το μαύρο πολιτικό χρήμα»; Ποιοι ευθύνονταν για την γνωστή τροφοδότηση ιστοσελίδας με τα προεπιλεγμένα «στοιχεία»;

– Υπάρχει στο υπουργείο Οικονομικών κύκλωμα διαρροής στοιχείων και «στοιχείων» προς φιλικούς σε εσάς βουλευτές και δημοσιογράφους; Αν όχι, πως εξηγείτε τις παραπάνω συστηματικές διαρροές, οι οποίες χωρίς εξαίρεση εξυπηρετούσαν τη ΝΔ;

– Πως έλαβε ο κ. Γεωργιάδης τις συγκεκριμένες ενημερώσεις και στοιχεία από το ΣΔΟΕ; Δεδομένου ότι ποτέ δεν ζήτησε κάτι τέτοιο μέσω του κοινοβουλευτικού ελέγχου, θα ερευνήσει το ΥΠΟΙΚ πως αυτά βρέθηκαν στα χέρια του;

– Για ποιες υποθέσεις ελέγχεται από την Δικαιοσύνη ο Άδωνις Γεωργιάδης;

– Δεδομένου ότι κανένας από τους παράγοντες του ΥΠΟΙΚ που μπορεί να εμπλέκονται στις εν λόγω διαρροές δεν καλύπτεται από την βουλευτική ασυλία, θα διερευνήσει η Δικαιοσύνη με ταχύτατες διαδικασίες τις αντίστοιχες ευθύνες που αυτοί τυχόν φέρουν;”

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.