Αποφασίζει για το μέλλον των κινητοποιήσεών της η ΠΟΕ-ΟΤΑ – Ολοκληρώθηκε η πορεία διαμαρτυρίας

Ολοκληρώθηκε η πορεία των συμβασιούχων στους δήμους με αίτημα τη μονιμοποίησή τους, την ώρα που το πρόβλημα με τα σκουπίδια σε πολλούς δήμους ανά την Ελλάδα είναι ιδιαίτερα έντονο, λόγω και των υψηλών θερμοκρασιών.

594ca1a51dc524cc548b4b28 2

Η πορεία  διαμαρτυρίας ξεκίνησαν λίγο μετά τις 11 το πρωί από τα γραφεία της ΠΟΕ – ΟΤΑ στην πλατεία Καραϊσκάκη με προορισμό τη Βουλή όπου και έφτασε λίγο μετά τις 12. 

Κλούβες των ΜΑΤ έκλεισαν το δρόμο προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης στο οποίο ήθελαν να φτάσουν οι διαδηλωτές.

«Δεν θα πάμε να δημιουργήσουμε κανένα πρόβλημα, δεν θα τους δώσουμε το δικαίωμα να μας χρεώσουν επεισόδια» είπε ο πρόεδρος της ΠΟΕ ΟΤΑ Νίκος Τράκας μιλώντας στους διαδηλωτές έξω από τη Βουλή, όπου έφτασε η πορεία. Όπως είπε, θα μείνουν για λίγο εκεί και μετά η Εκτελεστική Επιτροπή θα επιστρέψει στα γραφεία για να αποφασίσει το μέλλον της κινητοποίησης.



Εντός της ημέρας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ θα συνεδριάσει προκειμένου να αποφασίσει για το μέλλον των κινητοποιήσεων, υπό την πίεση της ΚΕΔΕ και μεμονωμένων δημάρχων που ζητούν από τους συνδικαλιστές να κάνουν πίσω και να αποδεχθούν τη λύση που δόθηκε από το υπουργείο Εσωτερικών με την τροπολογία Σκουρλέτη.

Ήδη πάντως, συνεργεία αποτελούμενα από προσωπικό ασφαλείας, μαζεύουν σκουπίδια αφού η κατάσταση, λόγω και του καύσωνα, είναι αποπνικτική.


Κόντρα Σκουρλέτη-ΝΔ

«Με την ψήφο του κ. Μητσοτάκη, η χώρα βυθίζεται στα σκουπίδια», δήλωσε χθες ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης, κατηγορώντας τη ΝΔ ότι ακολουθεί «ανεύθυνη, ανάλγητη και καταστροφική πολιτική» και αναδεικνύεται σε «πρωταθλήτρια υποκρισίας και ανευθυνότητας».

Αναφερόμενος στη διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ ο κ. Σκουρλέτης μιλώντας στο Πρακτορείο 104,9 μίλησε για «παραλυτικές», «αγκυλωτικές» καταστάσεις και «πολιτικές σκοπιμότητες», είπε ότι στους εργαζόμενους το κλίμα δεν είναι το ίδιο και εκτίμησε ότι την Παρασκευή θα έχει λήξει το πρόβλημα με τα σκουπίδια.

Τι απαντά η ΝΔ

Από την πλευρά του, ο εκπρόσωπος της γαλάζιας παράταξης (ΔΑΚΕ) στην ΠΟΕ-ΟΤΑ, Βασίλης Πολυμερόπουλος διαψεύδει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο τις κατηγορείς του κ. Σκουρλέτη για τη στάση της ΔΑΚΕ στη συνεδρίαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ.

«Είμαστε δύο μόλις στα 10. Ως εκ τούτου στα συμβούλια μιλάμε πάντα τελευταίοι. Αρχικώς, όταν μας ζητήθηκε η θέση μας είπαμε ότι η απεργία πρέπει να ανασταλεί. Δευτερευόντως όταν τέθηκε το θέμα σε ψηφοφορία και οι υπόλοιποι οκτώ της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφάσισαν ομόφωνα τη συνέχιση της απεργίας, εμείς για να μη διασπάσουμε τη συλλογικότητα του οργάνου προσυπογράψαμε την απόφαση τους. Ψεύδονται λοιπόν ασύστολα όσοι διακινούν τα περί του αντιθέτου» ανέφερε στα parapolitika.gr.

Η ΝΔ σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι έχει εκφράσει ξεκάθαρα τη θέση της για την ανάγκη να σταματήσουν άμεσα οι κινητοποιήσεις και να αντιμετωπιστεί το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την αποκομιδή των σκουπιδιών.

«Η κυβέρνηση η οποία έχει την πολύ μεγάλη ευθύνη για την σημερινή χαοτική κατάσταση, ας μην προσπαθεί να μεταφέρει αλλού τις δικές της βαριές ευθύνες. Είναι προφανές ότι κανείς δεν την πιστεύει, καθώς έχει απωλέσει κάθε στοιχειώδη αξιοπιστία στο διάλογό της με τους ίδιους τους εργαζόμενους» τονίζει.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…