Αποφασισμένοι οι αγρότες: Ετοιμάζονται να κατέβουν στην Αθήνα με τρακτέρ παρά το «όχι» Χρυσοχοΐδη

Φαίνεται πως τόσο ο κ. υπουργός όσο και η κυβέρνηση δεν έχουν καμία συναίσθηση της σοβαρότητας των αιτημάτων, και της αποφασιστικότητας των αγροτών και επιχειρούν να τους χειραγωγήσουν.

Agrotes 1

Κάθοδο με τα τρακτέρ τους στην Αθήνα, είναι αποφασισμένοι να κάνουν οι αγρότες παρά το «όχι» που εισέπραξαν από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοίδη κατά τη συνάντησή τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκη.

Η αρνητική απάντηση του υπουργού αφορά μόνο στην είσοδο τρακτέρ στην πόλη και όχι στην κάθοδο των αγροτών με πούλμαν ή αγροτικά αυτοκίνητα.

Φαίνεται πως τόσο ο κ. υπουργός όσο και η κυβέρνηση δεν έχουν καμία συναίσθηση της σοβαρότητας των αιτημάτων, και της αποφασιστικότητας των αγροτών και επιχειρούν να τους χειραγωγήσουν.

«Δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφασή μας. Θα κάνουμε μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα. Καλούμε και τον λαό να είναι μαζί μας και να δώσουμε τη μάχη» δήλωσε ο Ρίζος Μαρούδας, πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.

«Ενημερώσαμε τον υπουργό και την κυβέρνηση κατ’ επέκταση για τη χθεσινή απόφαση όλων των μπλόκων να πραγματοποιήσουμε ένα πολύ μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα την Τρίτη 20 Φεβρουαρίου και με τρακτέρ και με λεωφορεία για να αναδείξουμε τα προβλήματα που δεν έχει ικανοποιήσει η κυβέρνηση. Η απάντηση που πήραμε σε πρώτη φάση σε σχέση με τα τρακτέρ στην Αθήνα είναι αρνητική. Όμως πιστεύουμε πως η κυβέρνηση θα το ξανασκεφτεί και όπως όλες στις ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανάλογες κινητοποιήσεις, το ίδιο θα γίνει και στη χώρα μας. Εμείς δηλώνουμε ότι θα υλοποιήσουμε την απόφαση που πήραμε χτες στη Νίκαια, την Τρίτη θα ξεκινήσουμε με τρακτέρ, λεωφορεία και αυτοκίνητα και θα κάνουμε κάθοδο στην Αθήνα σε αυτό το μεγάλο συλλαλητήριο στο οποίο καλούμε και τον λαό της πρωτεύουσας, όλοι μαζί να δώσουμε αυτή τη μάχη γιατί η δική μας η νίκη θα είναι και νίκη του λαού για να έχει φθηνότερα προϊόντα στο τραπέζι του. Δεν ξέρουμε ποια είναι η επιλογή της κυβέρνησης. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να υπάρχουν τα τρακτέρ στην Αθήνα, είναι η μόνη εφικτή λύση για όλους. Ήδη έχουμε μαζέψει ικανοποιητικό αριθμό τρακτέρ και θα μαζέψουμε και άλλα. Έχουμε πολλά μπλόκα και τρακτέρ και θα δούμε τον τρόπο που θα συμμετέχουν όλες οι περιοχές. Αυτή είναι η απόφασή μας».

Την ίδια στιγμη, ευθύνες στην Κυβέρνηση για το αγροτικό ζήτημα επέρριψε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ απευθυνόμενος σε εκπροσώπους αγροτών στο Ηράκλειο Κρήτης. Παρουσίασε τις προτάσεις του κόμματος για μείωση του κόστους παραγωγής.Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αγρότες που δεν θα ταξιδέψουν στην Αθήνα, προσανατολίζονται σε αποκλεισμούς τελωνείων και λιμανιών

Η μεγάλη «απόβαση»

Παράλληλα με τις ετοιμασίες για το μεγάλο συλλαλητήριο στην Αθήνα, οι κινητοποιήσεις των αγροτών κλιμακώνονται.

Στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων τους αγρότες της Αγιάς έχουν αποκλείσει με τα τρακτέρ και τα αγροτικά μηχανήματα το κέντρο της πόλης και έβαλαν φωτιά σε άχυρα για να διαμαρτυρηθούν για τα αδιάθετα προϊόντα.

Οι αγρότες της Αιτωλοακαρνανίας για μια ακόμη φορά συγκεντρωθήκαν έξω από την πόλη του Αγρίνιου και έκλεισαν συμβολικά την Εθνική Οδό.

Στην Καστοριά, αγρότες σκόρπισαν κοπριά στο κτίριο της Περιφέρειας.

«Προτάσσουμε ένα στρατηγικό σχέδιο», είπε ο Νίκος Ανδρουλάκης που συνάντησε εκπροσώπους αγροτών στο Ηράκλειο.

«Τα προβλήματα είναι πολλά και δεν πρέπει να αντιμετωπίζονται από την κυβέρνηση μόνο με μέτρα που στόχο έχουν να γυρίσουν τα τρακτέρ πίσω».

Οι αγρότες σκοπεύουν να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους, χωρίς διακοπή, μέχρι την ερχόμενη Τρίτη.

Το σχέδιο των αγροτών για μαζική «απόβαση» με τα τρακτέρ στην Αθήνα

Αποφασισμένοι να φτάσουν με 200 τρακτέρ στην Αθήνα την προσεχή Τρίτη και να πραγματοποιήσουν συλλαλητήριο εμφανίζονται οι αγρότες

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η κάθοδος των αγροτών στην Αθήνα θα γίνει από Ημαθία στο μπλόκο στην Αλεξάνδρειας και Πιερία στο μπλόκο Κολινδρού φορτηγά θα μεταφέρουν τρακτέρ μέχρι Αταλάντη ενώ θα γίνει και ναύλωση λεωφορείων από:

-Λάρισα (Πλατύκαμπος)

-Καρδίτσα Ε65

-Τρίκαλα

-Βόλος (Αλμυρός)

-Στεφανοβίκειο

Πούλμαν και ΙΧ θα ξεκινήσουν από Μουδανιά (κόμβος Πορταριάς), από Γιαννιτσά Κιλκίς (μπλόκο Ευζώνων), από Θεσσαλονίκη (Δερβένι και Επανομή), από Σέρρες (μπλόκο Στρυμονικού) και από Έβρο.

Σκέψεις για αποκλεισμό των λιμανιών της Πάτρας και του Αιγίου από αγρότες της Αχαΐας

Στο Αίγιο οι αγρότες σκέφτονται να προχωρήσουν σε αποκλεισμό του λιμανιού της Αχαΐας και της Πάτρας ενώ παράλληλα ετοιμάζουν την κάθοδό τους στην Αθήνα, δίνοντας ραντεβού στην Ομόνοια στις 5 το απόγευμα.

Ειδήσεις που ενδιαφέρουν:

Όπισθεν ολοταχώς Άδωνι Γεωργιάδη-Πλαφόν 3 ευρώ στη συμμετοχή στα φάρμακα

Τέμπη: «Καιγόμουν από τις λαμαρίνες»

Σοκ στην Πάτρα: 23χρονη φοιτήτρια βρέθηκε κρεμασμένη!

Μπακογιάννη για ομόφυλα ζευγάρια: «Πρώτη φορά είδα τον κ. Κουτσούμπα τόσο τραγικά αμήχανο»

Πάνος Βλάχος: Η στιγμή που αποχωρεί από την εκπομπή του Χατζή – O εκνευρισμός για υποκλοπές και Βαξεβάνη

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…