Από το αφήγημα της κλιματικής αλλαγής στην παραδοχή ότι οι πυρκαγιές είναι προϊόν εμπρησμού

Περικυκλωμένη η κυβέρνηση από τα μέτωπα της πυρκαγιάς που εξακολουθούν να καταστρέφουν το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών, δεν μπορεί να υποστηρίξει το αφήγημα ότι φταίει για όλα η κλιματική αλλαγή

Με τα μέτωπα της πυρκαγιάς να είναι ενεργά και εξακολουθούν να καταστρέφουν για ακόμη μία ημέρα το φυσικό περιβάλλον και τις περιουσίες των πολιτών, η κυβέρνηση, μπορεί να επιμένει στο αφήγημα ότι πρόκειται για επίπτωση της κλιματικής αλλαγής, αλλά η πραγματικότητα την διαψεύδει. Σήμερα όμως ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, προχώρησε στην παραδοχή, μη μπορώντας On camera, να δικαιολογήσει τις πολλές πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν τις τελευταίες 20 ημέρες και καίνε ανεξέλεγκτες δάση και περιουσίες

Συγκεκριμένα, για ενδείξεις εμπρησμού στην περιοχή της Ηλείας, μίλησε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, σε δηλώσεις του κατά τη διάρκεια σύσκεψης στο κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος», σήμερα στα Κρέστενα, όπου νωρίτερα ενημερώθηκε για τις προσπάθειες κατάσβεσης της φωτιάς.

Μάλιστα, όπως τόνισε, «έχει ήδη πραγματοποιηθεί η σύλληψη ενός πολίτη για εμπρησμό» και στην συνέχεια αναφέρθηκε στις πυρκαγιές που έχουν εκδηλωθεί τον τελευταίο καιρό στην Ηλεία, λέγοντας:

«Τις τελευταίες 20 ημέρες στην Περιφερειακή Ενότητα Ηλείας έχουν ξεκινήσει 15 φωτιές. Δεν υπάρχει κανένας που να πιστέψει ότι αυτό γίνεται τυχαία. Είναι προφανές ότι υπάρχουν εμπρησμοί, ότι υπάρχουν σχέδια και οφείλουμε να κάνουμε τα πάντα για να βρούμε τους ενόχους. Υπάρχει ήδη μια σύλληψη ενός πολίτη, ο οποίος κατηγορείται για εμπρησμό και ο οποίος θα απολογηθεί στη Δικαιοσύνη».

 

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης-Φοβάται ακόμα και βουλευτές του στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

Αντικαθιστά 3 βουλευτές από την Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

«Καυστικός» ο Γιάννης Μαντζουράνης: Ο Μητσοτάκης δεν δικαιούται τον σεβασμό μας

Ο Γιάννης Μαντζουράνης δικηγόρος και μέλος της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. ασκεί σκληρή κριτική στην κυβέρνηση…