Newsroom

Newsroom

Από Τετάρτη 48ωρη απεργία στους δήμους της χώρας

Σε 48ωρη αναστολή της λειτουργίας των δήμων την Τετάρτη και την Πέμπτη αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, έπειτα από…

Σε 48ωρη αναστολή της λειτουργίας των δήμων την Τετάρτη και την Πέμπτη αποφάσισε η Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας, έπειτα από απόφαση της έκτακτης γενικής της συνέλευσης. Στο πλαίσιο της κινητοποίησης, προγραμματίζεται πανελλαδική συγκέντρωση στη Πλατεία Κλαυθμώνος την Τετάρτη στις 11.00 το πρωί και πορεία στο υπουργείο Οικονομικών. Την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου αντιπροσωπεία της ΚΕΔΕ θα έχει συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής. Όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι, σε περίπτωση που δεν δοθούν τα χρήματα που οφείλονται στους δήμους, τότε η τοπική αυτοδιοίκηση θα οδηγηθεί σε στάση πληρωμών.
Η ΚΕΔΕ σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, επισημαίνει ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά 30% – που ήδη είναι μειωμένες κατά 60% την τριετία 2009-2012 – επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο εγκαίρως είχε προειδοποιήσει η Αυτοδιοίκηση, δηλαδή την κατάρρευση της λειτουργίας των δήμων και την ακύρωση του κοινωνικού τους ρόλου.


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.