Newsroom

Newsroom

Απεργιακό μπλακ άουτ 48 ωρών

Σε κλοιό διαδηλωτών θα βρεθεί για δύο ημέρες το κέντρο της Αθήνας. “Χειρόφρενο” τραβούν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, πλην του…

Σε κλοιό διαδηλωτών θα βρεθεί για δύο ημέρες το κέντρο της Αθήνας. “Χειρόφρενο” τραβούν οι εργαζόμενοι στις συγκοινωνίες, πλην του μετρό. Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία. Δεμένα τα πλοία. Ντόμινο ακυρώσεων στα δρομολόγια των αεροπλάνων
“Παραλύουν” σήμερα και αύριο δημόσιος και ιδιωτικός τομέας, αλλά και οι συγκοινωνίες -πλην του μετρό που θα λειτουργήσει κανονικά- εξαιτίας της 48ωρης γενικής απεργίας της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ εν όψει της ψήφισης του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Το κέντρο της Αθήνας θα βρεθεί σε κλοιό διαδηλωτών, καθώς τα συνδικάτα έχουν ήδη προγραμματίσει έξι συγκεντρώσεις.
ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διοργανώνουν συλλαλητήριο σήμερα στις 11 το πρωί στο Πεδίον Αρεως, ενώ καλούν τους εργαζόμενους σε διαμαρτυρία αύριο το πρωί στο Σύνταγμα και στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Κλαυθμώνος.
Τρεις συγκεντρώσεις διοργανώνει το ΠΑΜΕ σήμερα το πρωί στην Ομόνοια και στις 7 το απόγευμα στους στύλους του Ολυμπίου Διός και αύριο στις 10 το πρωί στην Ομόνοια.
Η κεντρική απεργιακή συγκέντρωση της Θεσσαλονίκης διοργανώνεται σήμερα στις 10.30 το πρωί από το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο και το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ, ενώ την ίδια ώρα συγκέντρωση πραγματοποιεί και το ΠΑΜΕ, το οποίο δίνει νέο απεργιακό ραντεβού και στις 7.30 το απόγευμα.
Στη 48ωρη απεργία συμμετέχουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, οι εφοριακοί, οι τελωνειακοί, οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και στους δήμους, οι τραπεζικοί, οι ιδιωτικοί υπάλληλοι και το προσωπικό των Ταμείων. Με προσωπικό ασφαλείας θα λειτουργήσουν τα δημόσια νοσοκομεία, καθώς απεργούν οι γιατροί.
Χειρόφρενο για δύο ημέρες τραβούν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Εξαιρείται το μετρό που θα λειτουργήσει και τις δύο ημέρες κανονικά μετά την αναστολή της απεργίας.
Αναλυτικά, ακινητοποιημένα σήμερα και αύριο θα μείνουν τα αστικά λεωφορεία, τα τρόλεϊ, ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το τραμ. Τα μόνα δρομολόγια λεωφορείων που θα πραγματοποιηθούν θα είναι αυτά που αφορούν τις μετακινήσεις των αθλητών των Special Olympics.
Επίσης ακινητοποιημένοι σήμερα και αύριο θα παραμείνουν οι συρμοί του ΟΣΕ και του Προαστιακού Σιδηροδρόμου, ενώ τέσσερις τετράωρες στάσεις εργασίας εξήγγειλαν και οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας από τις 8 το πρωί έως τις 12 το μεσημέρι και από τις 6 το απόγευμα έως τις 10 το βράδυ και τις δύο ημέρες.
Ηδη, η Aegean ανακοίνωσε ότι σήμερα ακυρώνει 26 σκέλη πτήσεων και αλλάζει την ώρα αναχώρησης σε 97, ενώ η Olympic Air ματαιώνει σήμερα 39 δρομολόγια και τροποποιεί τις ώρες σε 24 πτήσεις.
Λιμάνια
Σοβαρά προβλήματα θα δημιουργηθούν και στα δρομολόγια των πλοίων καθώς τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ αποφάσισαν να προχωρήσουν σε απεργία στα καράβια στο λιμάνι του Πειραιά από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 29 Ιουνίου. 24ωρη απεργία εξήγγειλε και η Πανελλήνια Ενωση Ναυτών Εμπορικού Ναυτικού σε όλα τα πλοία που θα βρίσκονται στις 29 Ιουνίου στον Πειραιά.
Η Ομοσπονδία Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος συμμετέχει στη 48ωρη αποχή, που γίνεται σήμερα και αύριο σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα “σκληρά” οικονομικά μέτρα, με συνέπεια να υπολειτουργούν τα δικαστήρια όλης της χώρας.
Αποχή 2ήμερη πραγματοποιούν και τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, ενώ μεθαύριο θα συνέλθει στην Αθήνα η Ολομέλεια των δικηγορικών συλλόγων της χώρας για να ασχοληθεί και με θέματα σχετικά με τη φορολόγηση και την ολοκλήρωση του “ανοίγματος” του επαγγέλματος.
Αθήνα
Προβλήματα στην αποκομιδή απορριμμάτων
Νέα προβλήματα στην αποκομιδή των απορριμμάτων δημιουργούνται από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους δήμους, οι οποίοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της ΓΣΣΕ και της ΑΔΕΔΥ σήμερα και αύριο.
Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται από την Κυριακή το βράδυ η κατάληψη του ΧΥΤΑ Φυλής, ο οποίος θα παραμείνει κλειστός μέχρι και αύριο το βράδυ. Γι’ αυτόν τον λόγο ο Δήμος Αθηναίων με ανακοίνωσή του καλεί τους δημότες να μην κατεβάζουν σκουπίδια στους κάδους τις ημέρες των κινητοποιήσεων.
Σημειώνεται ότι η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους ΟΤΑ (ΠΟΕ-ΟΤΑ) σήμερα το πρωί θα συμμετάσχει στο συλλαλητήριο στο Πεδίον του Αρεως, ενώ αύριο σε συνεργασία με άλλους συνδικαλιστικούς φορείς θα πραγματοποιήσει μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της Αθήνας.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.ethnos.gr

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

mixaloliakos

K. Παπαδάκης για Μιχαλολιάκο: «Το δικαστήριο δεν ήταν υποχρεωμένο να προβεί σε αποφυλάκιση» (video)

Το δικαστήριο όφειλε να εξετάσει αν ο κρατούμενος θεωρείται επικίνδυνος για τέλεση νέων εγκληματικών πράξεων,…

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

gaza 7

Το… σκέφτεται η Χαμάς για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, νέοι ισραηλινοί βομβαρδισμοί

Κατάρ, Αίγυπτος και ΗΠΑ αναμένουν την απάντηση του παλαιστινιακού ισλαμιστικού κινήματος - «Αν πρέπει να…

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

2ddc1139 418e 49d4 89e5 2ee2952e483b

Σε κρίσιμη κατάσταση το 5χρονο αγοράκι που παρασύρθηκε από αυτοκίνητο στην Πειραιώς

Διασωληνωμένο στη ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παίδων - Πιο ελαφρά τραυματίστηκαν τα δύο μεγαλύτερα αδέλφια του

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…