Newsroom

Newsroom

Απείχαν οι βουλευτές Β. Ελλάδας της ΝΔ για να αποφύγουν τη λαϊκή κατακραυγή

Την κοινωνική κατακραυγή από πολίτες των περιφερειών τους ήθελαν να αποφύγουν οι βουλευτές της Β. Ελλάδας με τη Νέα Δημοκρατία γι' αυτό και δεν έδωσαν καν το «παρών» στη ψήφιση της επίμαχης τροπολογίας που μεταξύ άλλων αφορούσε και την καπνοβιομηχανία ΣΕΚΑΠ.

5841572c1dc524d9118b465f 2

Συγκεκριμένα, η επίμαχη τροπολογία ορίζει ότι απαλλάσσεται κάθε νέος επενδυτής από την υποχρέωση καταβολής προστίμου για λαθρεμπορία σε εταιρία που μετέχει και το δημόσιο και στην οποία κατά το παρελθόν είχε επιβληθεί ανάλογο πρόστιμο, κάτι που δεν γνωστοποιήθηκε στον επενδυτή κατά τη διάρκεια της αγοράς της. 

Από το 2013 η ΣΕΚΑΠ ανήκει στην Donskoy Tabak του Ιβάν Σαββίδη και μόνο στο εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας στη Ξάνθη εργάζονται 200 άνθρωποι, ενώ υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη σημεία διανομής των προϊόντων που παράγει η ΣΕΚΑΠ. Λίγο πριν την αγορά από τον μεγαλομέτοχο του ΠΑΟΚ, η ΣΕΚΑΠ βρισκόταν σε καθεστώς πτώχευσης, ενώ το 2009 είχε εντοπιστεί πλοίο ανοικτά της Εύβοιας με λαθραία τσιγάρα από το εργοστάσιο της ΣΕΚΑΠ στην Ξάνθη. Το 2015 επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 4 ετών από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο της Ξάνθης στον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο της συνεταιριστικής ΣΕΚΑΠ, Ιωάννη Ζήνα, για υπόθεση λαθρεμπορίου τσιγάρων που τελέστηκε το 2009.

Ως εκ τούτου, με την απουσία τους οι βουλευτές της ΝΔ από τη Β. Ελλάδα αποδεικνύουν πως δεν ήθελαν να σηκώσουν το πολιτικό βάρος της αρνητικής ψήφου στην τροπολογία που έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Κοζάνης με το ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Δημητριάδης. Άλλωστε, τι θα έλεγαν στους εκατοντάδες εργαζόμενους του εργοστασίου;

Πρόκειται για τους Θεόδωρο Καράογλου από τη Β’ Θεσσαλονίκης και Γιώργο Κασαπίδη από την Κοζάνη, τον Γιώργο Καρασμάνη από το νομό Πέλλης, οι οποίοι έστειλαν με επιστολή την πρόθεση ψήφου τους, ενώ οι Κωνσταντίνος Γκιουλέκας από την Ά Θεσσαλονίκης και ο Κωνσταντίνος Κουκοδήμος από το νομό Πιερίας δεν έστειλαν καν την πρόθεση ψήφου τους.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…