Newsroom

Newsroom

Αντίθετο το 66% των Γερμανών στην απόφαση Μέρκελ

Η απόφαση της γερμανίδας Καγκελαρίου να επιτρέψει σε εισαγγελείς να ασκήσουν δίωξη σε βάρος Γερμανού κωμικού που χλεύασε τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βρίσκει αντίθετο το 66% της γερμανικής κοινωνίας σύμφωνα με δημοσκόπηση.

57137c491dc524bb1d8b460f 1

Η απόφαση της Άνγκελα Μέρκελ ανακοινώθηκε την Παρασκευή, με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ζητά την δίωξη του κωμικού Γιαν Μπέμερμαν επειδή στις 31 Μαρτίου, σε εκπομπή της δημόσιας γερμανικής ραδιοτηλεόρασης ZDF, απήγγειλε ένα σατιρικό ποίημα για τον τούρκο πρόεδρο, οι στίχοι του οποίου ανέφεραν ότι ο Ερντογάν χτυπάει κορίτσια, παρακολουθεί παιδική πορνογραφία και επιδίδεται σε κτηνοβασία.

Οι προσβολές σε βάρος ξένων ηγετών απαγορεύονται σύμφωνα με άρθρο του γερμανικού ποινικού κώδικα, το οποίο όμως αφήνει στην κρίση της κυβέρνησης το αν θα ασκηθεί δίωξη από τους εισαγγελείς.

Η εταιρεία Emnid διεξήγαγε δημοσκόπηση παίρνοντας δείγμα από 500 άτομα, και τα αποτελέσματα ήταν συντριπτικά για την Άνγκελα Μέρκελ. 66% των ανθρώπων ήταν αντίθετο στην απόφαση της Γερμανίδας καγκελαρίου, 22% συμφώνησαν μαζί της και 12% ήταν αναποφάσιστοι.

«Χωρίς αυτές τις βασικές ελευθερίες, η δημοκρατία είναι αδιανόητη — πρέπει να το αναγνωρίσει και η τουρκική κυβέρνηση» δήλωσε στην Bild am Sonntag η γενική γραμματέας του Σοσιαλδημοκρατικού Κόμματος (SPD) Καταρίνα Μπάρλεϊ.

Παράλληλα το ZDF ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει τον κωμικό να αντιμετωπίσει τις κατηγορίες που πιθανότατα θα του απαγγελθούν.

Ο Γιαν Μπέμερμαν λίγο πριν ξεκινήσει την απαγγελία του σατυρικού ποιήματός του, είπε ότι αυτό προχωρά εσκεμμένα πέρα από τα όρια του νόμου, ενώ πλέον βρίσκεται υπό αστυνομική προστασία. 

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…