Newsroom

Newsroom

Αντιδράσεις για την απαγόρευση συγκεντρώσεων την Τρίτη

Η απόφαση της ΓΑΔΑ να απαγορεύσει συναθροίσεις και πορείες σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αύριο, λόγω της επίσκεψης της…

Η απόφαση της ΓΑΔΑ να απαγορεύσει συναθροίσεις και πορείες σε πολλούς κεντρικούς δρόμους της Αθήνας αύριο, λόγω της επίσκεψης της Αγκελας Μέρκελ προκάλεσε κύμα αντιδράσεων πολιτικών κομμάτων και συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Η ΓΣΕΕ άμεσα εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία ξεκαθαρίζει πως θα πραγματοποιηθούν κανονικά τα συλλαλητήρια που έχουν προγραμματιστεί σήμερα το απόγευμα και αύριο στις 13.00 στο Σύνταγμα.

«Καταγγέλλουμε τις αστυνομικές απαγορεύσεις, την επίδειξη πυγμής, την αστυνομική βία, τις παρεμβάσεις των ΜΑΤ, τους τραυματισμούς και τις συλλήψεις απεργών και συνδικαλιστικών στελεχών, οι οποίες στοχεύουν να ακυρώσουν τα δημοκρατικά μας δικαιώματα», τονίζεται η Συνομοσπονδία.

«Η επίδειξη πυγμής που επιχειρεί να δείξει η κυβέρνηση μπροστά στο ερχομό της Μέρκελ στη χώρα μας, για να προστατεύσει τους εκπροσώπους των μεγάλων επιχειρηματικών συμφερόντων, την κερδοφορία τους απαγορεύοντας τις διαδηλώσεις δεν θα περάσει», παρατηρεί το ΠΑΜΕ και καλεί σε μαζική και μαχητική συμμετοχή στο συλλαλητήριο που διοργανώνει στην Ομόνοια στις 13.00.

«Απαγόρευση από τη ΓΑΔΑ “υπαίθριων συναθροίσεων” αύριο στην Αθήνα, πλην Συντάγματος-Ομόνοιας. Πρωτοφανές κρεσέντο αυταρχισμού. Γύψος τρικολόρ;», σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.

Ενδεικτικές είναι και οι ανακοινώσεις των κομμάτων που συμμετέχουν στην τρικομματική κυβέρνηση και εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για την πρωτοφανή απόφαση της αστυνομίας.

Η Δημοκρατική Αριστερά, τονίζει σε σχετική ανακοίνωση πως «δεν συνιστά ψύχραιμη στάση απέναντι σε λαϊκές διαμαρτυρίες επειδή δίνει την εντύπωση γενικευμένης απαγόρευσης συναθροίσεων» ενώ σημειώνει παράλληλα ότι απαιτείται σοβαρότητα και σύνεση από όλες τις πλευρές.

Το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωση του αναφέρει ότι “Η σχεδόν γενική και απόλυτη απαγόρευση των συγκεντρώσεων άυριο, λόγω της επίσκεψης της κυρίας Μέρκελ, δεν μας βρίσκει σύμφωνους”.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ απαγορεύει τις διαδηλώσεις σε συγκεκριμένα σημεία, στις περιοχές γύρω από τη γερμανική πρεσβεία και τα γραφεία της ΕΕ. Η απαγόρευση δεν αφορά το Σύνταγμα και την Ομόνοια, όπου και θα γίνει κανονικά οι διαδηλώσεις στις οποίες καλούν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ (Σύνταγμα) και ΠΑΜΕ (Ομόνοια).

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…