Newsroom

Newsroom

Ανοίγουν κανονικά τη Δευτέρα τα σχολεία παρά την έξαρση της γρίπης

Παρά την έξαρση των κρουσμάτων γρίπης, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του υπουργείου Παιδείας, Αλέξανδρο Κόπτση, «δεν υπάρχει καμιά συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων»

5477900

Ο γ.γ. του υπουργείου Παιδείας, απαντώντας στα σενάρια περί κλειστών σχολείων, λόγω της έξαρσης της γρίπης αλλά και των κρουσμάτων του κορονοϊου, είπε στην ΕΡΤ ότι «τα σχολεία θα ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα» και πως «πρέπει να είμαστε απόλυτα σαφείς τόσο για τους γονείς όσο και για τους εκπαιδευτικούς. Δεν υπάρχει καμία απολύτως συζήτηση για κλείσιμο των σχολείων».

«Είμαστε πανέτοιμοι. Τα σχολεία ανοίγουν κανονικά, τη Δευτέρα», πρόσθεσε, σημειώνοντας ότι το υπουργείο ΠΑιδεία λειτουργεί «πάντα μετά από γνωμοδοτήσεις της επιτροπής των ειδικών και απόφαση του Υπουργείου Παιδείας. Το μόνο που ισχύει αυτή τη στιγμή σχετικά με τη γρίπη είναι η υπουργική εγκύκλιος, η οποία εξεδόθη πριν από λίγες μέρες και η οποία καθορίζει πως με απόφαση του Συλλόγου Διδασκόντων καταχωρίζονται αλλά δεν προσμετρώνται οι απουσίες από τα μαθήματα έως πέντε εργάσιμες ημέρες».

Επίσης, απέρριψε το ενδεχόμενο επιστροφής στη χρήση μάσκας, λέγοντας ότι «αυτήν τη στιγμή, στο υπουργείο Παιδείας δεν υπάρχει καμία άλλη συζήτηση. Προτείνεται οι μαθητές που εμφανίζουν συμπτώματα να παραμένουν στο σπίτι για την προάσπιση τόσο της δικής τους όσο και της δημόσιας υγείας».

Καμπανάκι από Καπράβελο

Παράταση των σχολικών διακοπών για μία εβδομάδα προτείνει ο Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» Νίκος Καπραβέλος, λόγω της έξαρσης κρουσμάτων κοροναϊού και γρίπης στα παιδιά την περίοδο μετά τις γιορτές.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο κ. Καπραβέλος αναφέρει πως τα κρούσματα σε συνδυασμό με την έλλειψη κλινών σε ΜΕΘ στα νοσοκομεία Παίδων θα έπρεπε να οδηγήσουν την Επιτροπή των Ειδικών να αποφασίσει την παράταση των σχολικών διακοπών, ώστε να μην ανοίξουν την Δευτέρα, αλλά τουλάχιστον μια εβδομάδα αργότερα, καθώς αυτό θα επιτείνει το πρόβλημα. «Μπορεί να δούμε παιδιά στις εντατικές», προειδοποιεί. «Στην Αγγλία τον Δεκέμβριο τα κρεβάτια είχαν καλυφθεί με περιστατικά ιογενείς λοιμώξεις και βρογχιολίτιδες. Η Ελλάδα δεν έχει άλλες κλίνες εντατικής. Η Βόρεια Ελλάδα αναγκάστηκε να στείλει παιδί στο στην Αθήνα. Πρέπει να σκεφτούμε τον παιδικό πληθυσμό, να τον προστατέψουμε» σημείωσε.

Σύμφωνα με τον κ. Καπραβέλο, υπάρχουν περίπου 200 ιοί που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα. «Όλοι είχαν προβλέψει πως το κύμα το χειμωνιάτικο θα είναι τρομακτικό», λέει.

Πέντε μέρες απουσία για όσα παιδιά νοσούν με γρίπη
Ήδη με εγκύκλιό του το υπουργείο Παιδείας έχει ορίσει ότι ο μαθητής που θα νοσήσει από γρίπη θα δικαιούται πέντε ημέρες αναρρωτική άδεια, η οποία θα χορηγείται με απλή βεβαίωση γιατρού, ακόμη και ιδιώτη.

Αν ο μαθητής χρειαστεί να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο θα δικαιούται περισσότερες ημέρες αναρρωτικής άδειας.

 

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…