Newsroom

Newsroom

Αναλαμβάνει την Προεδρία ο Φρανσουά Ολάντ

Την προεδρία της Γαλλίας αναλαμβάνει και επισήμως ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα φθάσει στο προεδρικό μέγαρο,…

Την προεδρία της Γαλλίας αναλαμβάνει και επισήμως ο σοσιαλιστής Φρανσουά Ολάντ. Σύμφωνα με το πρωτόκολλο, θα φθάσει στο προεδρικό μέγαρο, όπου θα τον υποδεχθεί ο Νικολά Σαρκοζί. Η μεταβίβαση της εξουσίας θα γίνει κεκλεισμένων των θυρών στο προεδρικό γραφείο, όπου ο απερχόμενος θα παραδώσει στο νέο πρόεδρο τις διαδικασίες που συνδέονται με την αποτρεπτική πυρηνική δύναμη της Γαλλίας. Η τελετή θα ολοκληρωθεί με 21 κανονιοβολισμούς. Ο νέος πρόεδρος θα επιβιβασθεί στη συνέχεια, σύμφωνα με την παράδοση, στην ανοικτή Citroen για να κάνει τη διαδρομή μέσω της Λεωφόρου των Ηλυσίων Πεδίων μέχρι την Αψίδα του Θριάμβου όπου θα ανάψει τη φλόγα στο μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στη συνέχεια θα αποτίσει φόρο τιμής σε δύο εμβληματικές προσωπικότητες της γαλλικής ιστορίας για να υπενθυμίσει τις προτεραιότητες της προεδρίας του, «εκπαίδευση» και «κοινωνική ενσωμάτωση»: τον Ζιλ Φερί, πατέρα της κοσμικής, δωρεάν και υποχρεωτικής εκπαίδευσης και τη Μαρί Κιουρί, πολωνικής καταγωγής, γαλλίδα επιστήμονα που τιμήθηκε με το διπλό Νομπέλ Φυσικής και Χημείας.

Στη συνέχεια ο Φρανσουά Ολάντ θα μεταβεί στο δημαρχείο του Παρισιού, όπου θα συναντηθεί με τον δήμαρχο της γαλλικής πρωτεύουσας Μπερτράν Ντελανοέ, ο οποίος έχει καλέσει τους Παριζιάνους να έλθουν να υποδεχθούν τον νέο πρόεδρο.

Ο Φρανσουά Ολάντ θα ανακοινώσει στη συνέχεια σήμερα το όνομα του πρωθυπουργού του. Υποψήφιοι για το αξίωμα φέρονται οι Ζαν – Μαρκ Ερό, επικεφαλής της σοσιαλιστικής κοινοβουλευτικής ομάδας, και η ηγέτις του Σοσιαλιστικού Κόμματος Μαρτίν Ομπρί.

Ο Φρανσουά Ολάντ είναι ο έβδομος πρόεδρος της Γαλλικής Δημοκρατίας και εξελέγη στις 6 Μαΐου με το 51.6% των ψήφων του γαλλικού λαού.

Μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ο Ολάντ θα μεταβεί στο Βερολίνο, όπου θα έχει συνάντηση με την καγκελάριο της Γερμανίας Αγκελα Μέρκελ, εν μέσω της πολιτικής κρίσης στην Ελλάδα και των διαφωνιών των δύο ηγετών ως προς το ευρωπαϊκό σύμφωνο δημοσιονομικής πειθαρχίας.


Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…