Newsroom

Newsroom

Ανακαλείται προσωρινά η άδεια εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων από την εταιρία "Oil One"

Να ανακαλέσει προσωρινά την άδεια «Εμπορίας Πετρελαιοειδών Προϊόντων κατ. A» από την εταιρεία «Oil One SA», έως ότου βρεθεί άλλος χώρος εκτός δήμου Κερατσινίου - Δραπετσώνας, αποφάσισε το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας μετά τις ηχηρές αντιδράσεις της τοπικής κοινωνίας και τις πρωτοβουλίες της δημοτικής Αρχής.

59ba70931dc524594f8b45e1

Στο πλαίσιο της έκτακτης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου χθες, Τετάρτη 13 Σεπτεμβρίου, στην αίθουσα του πρώην δημαρχείου Δραπετσώνας, ο γγ Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών του υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Μ. Βερροιόπουλος, διαβίβασε τη δέσμευση του υπουργού Γ. Σταθάκη, για την ανάκληση της άδειας που αφορά την υφιστάμενη δεξαμενή Νο 14, η οποία έχει χωρητικότητα 7.159.000 λίτρων πετρελαίου τύπου μαζούτ και βρίσκεται προς την πλευρά του κεντρικού οδικού δικτύου της Δραπετσώνας.

Εξάλλου, η απόφαση του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας ελήφθη σε περίοδο που ο δήμος Κερατσινίου – Δραπετσώνας προσπαθεί με παρεμβάσεις του να αναβαθμίσει την περιοχή της παραλιακής ζώνης των «λιπασμάτων», με ήπιες χρήσεις αναψυχής, πολιτισμού, αθλητισμού και λίγες εβδομάδες μετά την ολοκλήρωση και παρουσίαση των αποτελεσμάτων του αρχιτεκτονικού διαγωνισμού για την ανάπλαση της ευρύτερης περιοχής.

Ο δήμαρχος Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Χρήστος Βρεττάκος, στην τοποθέτησή του υπογράμμισε ότι η δημοτική Αρχή, μαζί με τον λαό του Κερατσινίου και της Δραπετσώνας, έπειτα από αυτή τη μικρή νίκη πρέπει να συνεχίσει τον αγώνα για την επιβεβαίωση της ανάκλησης της υπουργικής απόφασης περί χορήγησης άδειας εμπορίας πετρελαιοειδών προϊόντων στην εταιρεία Oil One s.a., καθώς και για την επανεξέταση όλων των αδειών των υφιστάμενων βιομηχανικών εγκαταστάσεων. Ταυτόχρονα σημείωσε: «Πρέπει όλοι μαζί να παλέψουμε, ώστε να υπάρξει ένα σαφές χρονοδιάγραμμα για την απομάκρυνση της Oil One, του τσιμεντάδικου και των δεξαμενών της εταιρείας “Ελληνικά Καύσιμα”».

Τέλος, ο δήμαρχος κάλεσε τους πολίτες να ανταποκριθούν μαζικά στο κάλεσμα του δήμου την Τετάρτη, 20 Σεπτεμβρίου (09.00 αναχώρηση με πούλμαν από το πρώην δημαρχείο Δραπετσώνας-Αγωνιστών Πολυτεχνείου & Γ. Καραϊσκάκη), για ομαδική κάθοδο στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, προκειμένου να καταθέσουν στον υπουργό «πρόταση πνοής για μια πόλη ανθρώπινη, πρασίνου και βιώσιμης ανάπτυξης».

Διαβάστε τις αποκαλύψεις του Hot Doc για τη δραστηριότητα της Oil One και τις σχέσεις της με τον Δημήτρη Μελισσανίδη