Newsroom

Newsroom

Αναγκαστική προσγείωση αεροπλάνου στη Σαουδική Αραβία με το ρύγχος λόγω βλάβης (εικόνες – video)

Δραματικές στιγμές έζησαν οι 141 επιβάτες και το 10μελές πλήρωμα της Saudi Arabian Airlines, καθώς ο πιλότος προχώρησε σε αναγκαστική προσγείωση μετά την αποτυχία του εμπρόσθιου τροχού να κατέβει με αποτέλεσμα το αεροσκάφος να γλιστρήσει πάνω στο διάδρομο.

5b03e3621dc52433478b46ec

Το Airbus 330 της Saudi Arabian Airlines πετούσε από τη Μεδίνα προς την Ντάκα του Μπαγκλαντές όταν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία στο υδραυλικό σύστημα. Οι απόπειρες αποκατάστασης της βλάβης από τον κυβερνήτη απέβησαν άκαρπες κι έτσι αναγκάστηκε να στραφεί προς Διεθνές Αεροδρόμιο Βασιλιάς Αμπντουλαζίζ της δεύτερης μεγαλύτερης πόλης της Σαουδικής Αραβίας.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, καθώς προσγειώνεται το αεροσκάφος, πετάγονται σπίθες από το ρύγχος του αεροπλάνου καθώς σέρνεται στο έδαφος κατά την αναγκαστική προσγείωση χωρίς τους εμπρόσθιους τροχούς.


Ο εκπρόσωπος της Saudi Arabian Airlines, Abdurahman Al-Tayyib, δήλωσε: «Ο χειριστής έκανε αρκετές προσπάθειες αλλά απέτυχε να διορθώσει τη δυσλειτουργία του μπροστινού συστήματος προσγείωσης. Ακολούθως, το αεροσκάφος Airbus 330 πραγματοποίησε επείγουσα προσγείωση με το συρόμενο όχημα της μύτης»

σύμφωνα με τα τοπικά μέσα τουλάχιστον τέσσερις επιβάτες μεταφέρθηκαν αργότερα στα κέντρα υγείας μετά την εκκένωση του αεροσκάφους. 


Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.