Newsroom

Newsroom

Αναφορά αστυνομικών σε δημοσιογράφο του Documento επειδή ήθελε να πάρει δηλώσεις από εκπρόσωπο εργαζομένων

Τα μέλη της φρουράς ζήτησαν και έλαβαν τα στοιχεία του δημοσιογράφου προκειμένου να τον αναφέρουν. Όταν όμως ο δημοσιογράφος ζήτησε τα στοιχεία των αστυνομικών, τότε εκείνοι έκαναν λόγο για απειλές...

4578842

Πρωτόγνωρα σκηνικά λαμβάνουν χώρα στο Κοινοβούλιο, με μέλη της φρουράς της Βουλής να αναφέρουν τον κοινοβουλευτικό συντάκτη του DocumentoΆγγελο Προβολισιάνο, επειδή ήθελε να πάρει δηλώσεις από τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού, Γιώργο Χότζογλου.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, την ώρα που πραγματοποιούταν συλλαλητήριο από εργαζόμενους του επισιτιστικού κλάδου έξω από τη Βουλή, ο κ. Χότζογλου μαζί με κλιμάκιο των συναφών σωματείων εισήλθε στο Κοινοβούλιο προκειμένου να καταθέσει το κοινό ψήφισμα για τις διεκδικήσεις του κλάδου.

Είθισται οι εκπρόσωποι συνδικαλιστικών φορέων να καταθέτουν τα ψηφίσματά τους στα γραφεία όλων των κομμάτων, όμως, για… λόγους υγειονομικούς η φρουρά της Βουλής τον οδήγησε στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα για να πρωτοκολληθεί το ψήφισμα και να μοιραστεί από την αρμόδια υπηρεσία στα κόμματα. «Στον Πειραιά που ήταν οι πολιτικοί και οι παπάδες ο ένας πάνω στον άλλον δεν υπήρχαν υγειονομικοί λόγοι;» ρώτησε δηκτικά τα μέλη της φρουράς ο κ. Χότζογλου.

Παράλληλα, ο κοινοβουλευτικός συντάκτης της εφημερίδας αποπειράθηκε να προσεγγίσει τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας, με την φρουρά να προσπαθεί να τον αποτρέψει. «Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας» είπε μέλος της φρουράς στον δημοσιογράφο, με τον Άγγελο Προβολισιάνο να απαντά πως κι εκείνος το ίδιο προσπαθεί να κάνει.

Αφού ο κ. Χότζογλου εξήλθε από το γραφείο του Ειδικού Γραμματέα, ο δημοσιογράφος έβγαλε το κινητό του προκειμένου να λάβει δηλώσεις από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας. Τότε, μέλη της φρουράς παρενέβησαν και του απαγόρεψαν την καταγραφή, λέγοντας μάλιστα ψευδώς ότι ο δημοσιογράφος προσπάθησε να μαγνητοσκοπήσει ασχέτως κι αν η κάμερα του κινητού ήταν στραμμένη προς το πάτωμα!

Μάλιστα, τα μέλη της φρουράς το προχώρησαν κι ένα βήμα παραπέρα. Ζήτησαν και έλαβαν τα στοιχεία του δημοσιογράφου προκειμένου να τον αναφέρουν, γεγονός που γνωστοποιήθηκε και στους φρουρούς της εισόδου της Βουλής από την πλευρά της Βασιλίσσης Σοφίας. Όταν όμως ο δημοσιογράφος ζήτησε τα στοιχεία των αστυνομικών, τότε εκείνοι έκαναν λόγο για απειλές…

Για να είμαστε ξεκάθαροι. Οι ακατανόητες πρακτικές συγκεκριμένων μελών της φρουράς δεν σημαίνουν αυτομάτως ότι γίνονται εν γνώσει ή υπό την ανοχή είτε του προέδρου της Βουλής, είτε του φρούραρχου. Αυτό, όμως, οφείλουν να το διευκρινίσουν οι ίδιοι, όπως επίσης οφείλουν να αποσαφηνίσουν εάν έχουν θεσπιστεί -έστω και ατύπως- όρια και κλίμακες στα ρεπορτάζ των κοινοβουλευτικών συντακτών.

Tο κοινό ψήφισμα που κατέθεσε ο κ. Χότζογλου στη Βουλή:

 

5ee0c70d825e635c422cf782
 
5ee0c71b825e63591d169614
 
5ee0c724825e6356fd546fb2
 
5ee0c72d825e635a9a4c10a2
 

Οι δηλώσεις του Γ. Χότζογλου έξω από τη Βουλή:

«Πραγματοποιήσαμε σήμερα το μεγάλο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα με τη συμμετοχή 147 σωματείων, της ΓΣΕΕ και των Εργατικών Κέντρων. Ήρθαμε, λοιπόν, στη Βουλή να παραδώσουμε το ψήφισμα με τα αιτήματά μας. Για λόγους υγειονομικού πρωτοκόλλου, η διαδικασία παράδοσης του ψηφίσματος από εμάς δεν υφίσταται. Το σημαντικό είναι ότι είμαστε 600.000 εργαζόμενοι και αντιμετωπίζουμε εργασιακό πρόβλημα γιατί ο κλάδος μας καταστράφηκε. Εμείς κάναμε μια πορεία απόλυτα συντονισμένη χωρίς να έχουμε τις εικόνες που είδαμε από τα εγκαίνια στο συντριβάνι της πλατείας Ομονοίας ή από τον Πειραιά, όταν βουλευτές και κληρικοί ήταν ο ένας πάνω στον άλλον. Αντιλαμβανόμαστε τον κανονισμό της Βουλής. Aυτό που προέχει είναι να φτάσει το μήνυμά μας σε όλα τα κόμματα». 

Πηγή: documentonews.gr

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…