Newsroom

Newsroom

Αν μπορούσα να στείλω μία επιστολή στον πρωθυπουργό…

Αν είχα τη δυνατότητα να στείλω μία επιστολή στον πρωθυπουργό θα του έγραφα: Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβερνήσεως, διαφωνώ μαζί σας σε επίπεδο ιδεολογίας. Όπως ήρθαν όμως τα πράγματα στη χώρα μας, οφείλετε εσείς σήμερα να δώσετε λύσεις ρεαλιστικές, που δεν θα βασίζονται πάνω σε πολιτικά αξιώματα που δεν αποδεικνύονται, παρά μόνον κυριαρχούν στο λόγο του πολιτικού συστήματος επί χρόνια.

592fcbce1dc524c9718b46f4

Του Βασίλη Τσιαλιαμάνη

Η επιστήμη έχει πορευτεί με αξιώματα, αλλά υπήρξαν φορές που αυτά καταρρίφθηκαν. Το ίδιο πιστεύω και για τα αξιώματα που κυριαρχούν στον πολιτικό λόγο. Με τον σεβασμό στο θεσμό του Πρωθυπουργού τολμώ σήμερα να σας κάνω μία πρόταση. Τολμώ να σας προτείνω να αμφισβητήσετε δημόσια όλα αυτά τα κλισέ-αξιώματα του πολιτικού λόγου και να αναζητήσετε την άλλη αλήθεια. Την αλήθεια που οι περισσότεροι αν όχι όλοι οι πολίτες συζητούν σε ιδιωτικό επίπεδο.

Σας προτείνω να εξετάσετε κάθε Plan B που σας έχει προταθεί ή εσείς ο ίδιος έχετε στο νου σας, αλλά βρίσκει τοίχο σε όσα έχουμε ορίσει ως θέσφατα, ή καλύτερα σε όσα ως θέσφατα κάποιοι άλλοι έχουν ορίσει για εμάς τους πολίτες και τη χώρα.

Έχετε σημαντική ευθύνη και εσείς για όσα βιώνουμε. Μην αφήσετε όμως αυτή την ευθύνη να σας λυγίσει έναντι όσων ακόμη είναι εφικτό να γίνουν. Μην αφήσετε αυτή την ενδεχόμενη ‘’ενοχή’’ να σας παρασύρει σε νέο λάθος. Μην κάνετε και εσείς ότι όλοι οι υπόλοιποι προγενέστεροι. Μπορείτε κάτι άλλο.

Συνεχίζω να διαφωνώ ιδεολογικά μαζί σας, αλλά οφείλω να ζητήσω από τον Πρωθυπουργό της χώρας μου να διασφαλίσει το μέλλον της εξάχρονης κόρης μου. Τουλάχιστον αυτής και όχι το δικό μου. 

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Άρης Μουγκοπέτρος: Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρή βλάβη στο ένα μάτι – Θα βλέπει στο 10% (video)

Screenshot 2 5 755x430 1

Άρης Μουγκοπέτρος: Η έκρηξη προκάλεσε σοβαρή βλάβη στο ένα μάτι – Θα βλέπει στο 10% (video)

Οι γιατροί διαπίστωσαν σοβαρό πρόβλημα στο μάτι και εξετάζουν το ενδεχόμενο η ζημιά να είναι…

Τζώνυ Θεοδωρίδης: Μίλησε για τη δικαστική μάχη με τον ΑΝΤ1 για τη Λάμψη – «Θα πάω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια»

profile player 960x540 7

Τζώνυ Θεοδωρίδης: Μίλησε για τη δικαστική μάχη με τον ΑΝΤ1 για τη Λάμψη – «Θα πάω στα ευρωπαϊκά δικαστήρια»

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι όλα ξεκίνησαν όταν έμαθε ότι η σιερά προβάλλεται σε πολλές χώρες

Χαλάνδρι: Αδιακρίτως πυροβολούσαν οι δράστες της επίθεσης – Γάζωσαν στο οποίο ήταν μέσα η οδηγός

6540948

Χαλάνδρι: Αδιακρίτως πυροβολούσαν οι δράστες της επίθεσης – Γάζωσαν στο οποίο ήταν μέσα η οδηγός

Παραλίγο τα θύματα από τη μαφιόζικη επίθεση στο Χαλάνδρι να είναι περισσότερα