Αμερικανός πολίτης συνελήφθη και κρατείται στη Βόρεια Κορέα

Ένας 24χρονος Αμερικανός πολίτης, ο οποίος κατηγορείται για «κατάφωρη παραβίαση της έννομης τάξης», συνελήφθη νωρίτερα τον Απρίλιο στη Βόρεια Κορέα,…

korea 9

Ένας 24χρονος Αμερικανός πολίτης, ο οποίος κατηγορείται για «κατάφωρη παραβίαση της έννομης τάξης», συνελήφθη νωρίτερα τον Απρίλιο στη Βόρεια Κορέα, μετέδωσε το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας KCNA. Η ανακοίνωση ήρθε την ώρα που ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα άρχιζε σήμερα μια διήμερη επίσκεψη στη Νότια Κορέα.

«Ένα αρμόδιο όργανο της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας συνέλαβε τον Αμερικανό Μίλερ Μάθιου Τοντ, ηλικίας 24 ετών, στις 10 Απριλίου για την άφρονα συμπεριφορά του κατά τη διάρκεια των τυπικών διαδικασιών για να εισέλθει στο έδαφος της Λαοκρατικής Δημοκρατίας της Κορέας με σκοπό να περιηγηθεί σε αυτήν», μετέδωσε το KCNA.

Σύμφωνα με το πρακτορείο ο Τοντ έφερε τουριστική θεώρηση εισόδου (βίζα) για την Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας, αλλά την έσκισε και την έκανε κομμάτια και φώναζε ότι ήρθε «στη Λαοκρατική Δημοκρατία της Κορέας αφού την επέλεξε ως καταφύγιο».

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε την Παρασκευή ότι είναι ενήμερο για τη σύλληψη και σημείωσε ότι βρίσκεται σε επαφή με την πρεσβεία της Σουηδίας, που εκπροσωπεί τα αμερικανικά συμφέροντα στην Πιονγκγιάνγκ, για το συγκεκριμένο ζήτημα.

«Φυσικά είμαστε ενήμεροι για τις πληροφορίες σύμφωνα με τις οποίες ένας Αμερικανός πολίτης κρατείται στη Βόρεια Κορέα», δήλωσε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζεν Ψάκι κατά την τακτική ενημέρωση των δημοσιογράφων.

«Αυτή τη στιγμή δεν έχουμε άλλες πληροφορίες να δώσουμε. Βρισκόμαστε σε επαφή με την πρεσβεία της Σουηδίας για το θέμα», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι οι ΗΠΑ δεν διατηρούν διπλωματικές σχέσεις με τη Βόρεια Κορέα και τα συμφέροντά τους στη χώρα αυτή εκπροσωπούνται από τη σουηδική διπλωματική αποστολή, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε την Παρασκευή ότι η Βόρεια Κορέα αποτελεί απειλεί όχι μόνο για την Ασία, αλλά και για τις ΗΠΑ.

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

4944461

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: Οι οργισμένες αντιδράσεις που φέρνουν έφεση στο προκλητικό βούλευμα

Μετά την θύελλα αντιδράσεων ο εισαγγελέας Εφετών Λαμίας αναμένεται να ασκήσει έφεση στο βούλευμα, αναφέροντας ότι ο Νίκος Μιχαλολιάκος δεν πληροί…

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

gymnastirio

Βίντεο-σοκ στο Νιου Τζέρσεϊ: Πατέρας αναγκάζει τον 6χρονο γιο του να τρέξει στο διάδρομο μέχρι θανάτου

Η υπόθεση είναι ανατριχιαστική καθώς παρακολουθούμε τον αδίστακτο πατέρα να κάνει βασανιστήρια στο 6χρονο παιδάκι…