Αλλά τώρα φταίμε όλοι!

Το χειρότερο είναι ότι προετοιμάζεται η επόμενη τραγωδία

Η αλήθεια είναι ότι οι σιδηροδρομικοί είχαν εκπέμψει και μια και δυο και δέκα φορές σήμα κινδύνου. Ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει μια και δυο και δέκα φορές το θέμα στη Βουλή και στη δημοσιότητα. Και η κυβέρνηση επέβαλε δικαστικές απαγορεύσεις-φίμωτρο στις απεργίες-προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών. Τα ΜΜΕ της έβαζαν mute στα SOS. Πετούσαν στον κάλαθο των αχρήστων τις καταγγελίες τους. Ακόμα χειρότερα, ο αρμόδιος υπουργός χαρακτήριζε στη Βουλή ντροπή κάθε αμφισβήτηση της ασφάλειας των τρένων.

Αλλά τώρα φταίμε όλοι!

Η αλήθεια είναι ότι σμπαράλιασαν με χίλιους τρόπους τον ΟΣΕ. Ο συνδυασμός ιδεοληπτικού μίσους για καθετί δημόσιο, διαχειριστικής ανεπάρκειας, μικρής και μεγάλης διαφθοράς προετοίμαζε την τραγωδία. Αναλώσιμοι οι επιβάτες και οι εργαζόμενοι. Το προσωπικό του ΟΣΕ μειωνόταν δραματικά, «λόγω συνταξιοδοτήσεων», όπως μας είπε ο πένθιμος Γεραπετρίτης. Το προσωπικό της αστυνομίας, βέβαια, πολλαπλασιαζόταν την ίδια στιγμή, αν κι εκεί υπήρχαν προφανώς, όπως παντού, συνταξιοδοτήσεις.

Αλλά τώρα φταίμε όλοι!

Αφησαν την ασφάλεια του τρένου και του επιβάτη σε κόσμο που προσέλαβαν με μπλοκάκι. Ασφάλεια με μπλοκάκι! Αφαίρεσαν από τη σύμβαση με τους Ιταλούς την υποχρέωση του Δημοσίου να ολοκληρώσει τα σύγχρονα συστήματα ασφάλειας. Θα εγκαινίαζε ο πρωθυπουργός τους αυτά τα ανύπαρκτα συστήματα την επομένη της τραγωδίας στη Θεσσαλονίκη. Είχαν σταλεί οι προσκλήσεις, είχε στηθεί η τέντα, είχαν παραγγείλει το κέτερινγκ. Έστειλαν δεκάδες ανθρώπους στον χαμό, ετοιμάζοντας φιέστες.

Αλλά τώρα φταίμε όλοι!

Φόρτωσαν από την αρχή, με τον γνωστό αλγόριθμο πανικού και κυνισμού, στον «μοιραίο σταθμάρχη» το έγκλημα. Ασκαρδαμυκτί και διά στόματος Μητσοτάκη. Δεν ήταν, όμως, τόσο μοιραίος, και όπως αποδείχτηκε ούτε τόσο σταθμάρχης ο αποδιοπομπαίος. Με κομματικό ρουσφέτι διορίστηκε εκεί που διορίστηκε. Με Υπουργική Απόφαση άλλαξαν τις προδιαγραφές για να καταλάβει τη θέση. Εξυπηρέτηση κομματική διέπραξαν και στα παλιά τους τα παπούτσια η ασφάλεια εκατοντάδων και χιλιάδων ανθρώπων.

Αλλά τώρα φταίμε όλοι!

Εκ των υστέρων και μετά από ώριμη σκέψη των επικοινωνιολόγων του ο πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη. Με το αρμόζον ύφος και εκ μέρους όλων των κυβερνήσεων. Και έδωσε εντολή στον Ντογιάκο να ανοίξει την έρευνα για όλους. Μέχρι το δυστύχημα του 2017! Και άρχισε η προπαγάνδα τους να κυλάει στην τροχιά της διαχρονικής ευθύνης και της διάχυσης της ενοχής προς όλους. Κι έκαναν σαφές σιγά-σιγά αυτό που ξέραμε ότι κρύβει το «όλοι» τους. Λένε «όλοι» και δεν εννοούν παρά τον Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φταίμε λοιπόν όλοι!

Κι αν περάσει αυτή η προσπάθεια διάχυσης, το λιγότερο είναι ότι θα πέσουν στα μαλακά οι ένοχοι. Το χειρότερο είναι ότι προετοιμάζεται η επόμενη τραγωδία.

Πηγή: Αυγή

Τα άρθρα που δημοσιεύονται στην κατηγορία «Απόψεις» εκφράζουν τον/την συντάκτη/τριά τους και οι θέσεις δεν συμπίπτουν κατ' ανάγκην με την άποψη του koutipandoras.gr

Τραγωδία Τέμπη: Πήραν νέα προθεσμία πήραν οι δύο σταθμάρχες – Πότε θα απολογηθούν

Τραγωδία Τέμπη: Πήραν νέα προθεσμία πήραν οι δύο σταθμάρχες – Πότε θα απολογηθούν

Υπενθυμίζεται ότι εναντίον τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για το κακούργημα της διατάραξης της ασφάλειας…