Newsroom

Newsroom

Αλεξανδρούπολη: Κατάσχεση ακατάλληλων οστράκων

Οι αρχές κατάσχεσαν στην Αλεξανδρούπολη 1.352 κιλά ακατάλληλων για ανθρώπινη κατανάλωση οστράκων. Για την υπόθεση συνελήφθησαν ένας 24χρονος, ένας 51χρονος, ένας 55χρονος και ένας ανήλικος.

57167e991dc524d0718b48c5

Σε έλεγχο που διενεργήθηκε στην παραλία Αρίστειου Αλεξανδρούπολης, εντοπίστηκε λέμβος από την οποία διενεργούσαν μεταφόρτωση σε Ι.Χ.Ε όχημα με οδηγό τον 24χρονο, το οποίο θα μετέφερε 66 σάκους με όστρακα συνολικού βάρους χιλίων 1.352 κιλών.

Το Ι.Χ.Ε όχημα οδηγήθηκε στην ιχθυόσκαλα Αλεξανδρούπολης για περαιτέρω έλεγχο, όπου διαπιστώθηκε ότι μετέφερε – διακινούσε την ανωτέρω ποσότητα οστράκων του είδους «αχιβάδα», υπολειπομένων διαστάσεων, με σκοπό την πώληση – εμπορία.

Τα αλιεύματα δεν συνοδεύονταν από τα προβλεπόμενα έγγραφα αναφορικά με την προέλευσή τους, δεν υπήρχε η προβλεπόμενη επισήμανση σε αυτά, ενώ το όχημα με το οποίο μεταφέρονταν δεν ήταν κατάλληλο για τη μεταφορά οστρακοειδών και απαγορεύεται σε όλη την επικράτεια η αλίευση του ανωτέρω είδους οστράκων κατά την παρούσα χρονική περίοδο. Τέλος, τα ως άνω αλιεύματα κρίθηκαν ακατάλληλα για ανθρώπινη κατανάλωση, σύμφωνα με βεβαίωση του Τμήματος Κτηνιατρικής Π.Ε. Έβρου.