Newsroom

Newsroom

Ακραίοι εθνικιστές οι συνομιλητές της ΕΛ.ΑΣ

Ο πρώην συνδικαλιστής της ΕΘΕΛ, που εμφανίζεται να διαπραγματεύεται με τα ΜΑΤ στο επίμαχο βίντεο, αρνείται κατηγορηματικά την… ειδική μεταχείριση…

Ο πρώην συνδικαλιστής της ΕΘΕΛ, που εμφανίζεται να διαπραγματεύεται με τα ΜΑΤ στο επίμαχο βίντεο, αρνείται κατηγορηματικά την… ειδική μεταχείριση της Αστυνομίας. Δηλώνει ότι κρατούσε σιδηρολοστό για προστασία, ενώ δεν κρύβει την ιδεολογική του ταυτότητα
“Δεν ανήκω πουθενά. Είμαι δηλωμένος εθνικιστής, αλλά για την πάρτη μου”. Με τα λόγια αυτά περιγράφει τον εαυτό του ο επί δέκα χρόνια οδηγός και πρώην συνδικαλιστής της ΕΘΕΛ Απόστολος Σουκαράς, ο οποίος είναι ένας από τους δύο εργαζομένους της εταιρείας που φαίνονται στο βίντεο, το οποίο διακινείται μέσω Διαδικτύου, να κρατά σίδερο και να οδηγείται από αστυνομικούς προς τη Βουλή.
Εκτός από τον κ. Σουκαρά, εργαζόμενοι στην ΕΘΕΛ αναγνώρισαν στο βίντεο και δεύτερο οδηγό λεωφορείου. Ο κ. Σουκαράς ήταν μέχρι πριν από έξι μήνες, οπότε και παραιτήθηκε, ανεξάρτητο μέλος του Δ.Σ. του Συνδικάτου Εργαζομένων, ενώ αρκετοί συνάδελφοί του τον παρουσιάζουν ως άνθρωπο με “ακραία συμπεριφορά και οξύθυμο σε αρκετές συνεδριάσεις”.
Σχολιάζοντας τον σάλο που έχει προκαλέσει στην ΕΘΕΛ το περιστατικό και τα σχόλια των συναδέλφων του, ο κ. Σουκαράς σημειώνει απλώς πως “κάποιοι ίσως θεωρούν ακραίο το να κρατάς την ελληνική σημαία στις πορείες”.
Ο ίδιος μιλώντας στο “Εθνος” αρνείται κατηγορηματικά την… ειδική μεταχείριση της αστυνομίας και ότι μαζί με τον συνάδελφό του φυγαδεύτηκαν από αστυνομικούς προκειμένου να διασωθούν. Τονίζει ότι δεν είναι κουκουλοφόροι, αλλά παραδέχεται ότι κρατούσε ένα σιδερένιο κομμάτι ντέξιον “για προστασία. Οι πέτρες έπεφταν βροχή”, όπως δηλώνει.
Ωστόσο δεν φαίνεται να έχει πειστική εξήγηση για τον λόγο για τον οποίο περπατούσε ανάμεσα στους αστυνομικούς χωρίς αυτοί να… ενοχλούνται από το σίδερο στα χέρια του και ενώ δίπλα τους συνεχίζονταν τα επεισόδια: “Η αλήθεια είναι ότι αν έβλεπα και εγώ την ίδια εικόνα χωρίς να είμαι ο ίδιος μέσα, τα ίδια θα έλεγα. Αλλά ο κόσμος που το βλέπει, δεν ξέρει τι συνέβη πριν και μετά. Δεν ξέρω για τους αστυνομικούς. Και αυτοί χαμένα τα είχαν” λέει.
Υποστηρίζει ότι οι αστυνομικοί όχι μόνο δεν τους φυγάδευσαν αλλά δεν τους προστάτευσαν κιόλας: “Εμείς βγήκαμε από το κτίριο της Οθωνος, όπου είχαμε κρυφτεί, ύστερα από επίθεση 500 αναρχικών, για τρεις ώρες, και περάσαμε ανάμεσά τους. Μόνοι μας ανεβήκαμε στη Βουλή” ισχυρίζεται.
Ωστόσο την εκδοχή αυτή δεν τη συμμερίζονται οι συνάδελφοί του: “Δεν είμαστε ειδικοί να ερμηνεύσουμε το βίντεο. Αυτό που είναι σαφές είναι ότι ο χώρος μας μετά την πορεία δεν ήταν σ΄εκείνο το σημείο. Ο συνάδελφος βρέθηκε εκεί αυτοβούλως” ξεκαθαρίζει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργαζομένων του ΟΑΣΑ, Μιχάλης Λιαγούρης.
Ο ίδιος μάλιστα συμπληρώνει πως και στο παρελθόν τους είχε προβληματίσει η συμπεριφορά του: “Σε πολλές πορείες μας προσπαθούσαν βιαίως να τις κινήσουν προς άλλη κατεύθυνση, να αλλάξουν τα συνθήματα, να κινήσουν τη μοτοπορεία σε άλλα σημεία, με αποτέλεσμα να υπάρχουν και συμπλοκές μεταξύ μας” καταλήγει.
Γ. ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ
Να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι
Κατεπείγουσα διαδικασία πειθαρχικού ελέγχου και παραδειγματική τιμωρία των τυχόν υπαιτίων ζήτησε χθες από τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες) ο υπουργός Υποδομών, Γιάννης Ραγκούσης. Ο υπουργός ζητεί τη διερεύνηση της συμμετοχής των δύο εργαζομένων της ΕΘΕΛ στα επεισόδια της πλατείας Συντάγματος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του υπουργείου, ο υπουργός ζήτησε την κατεπείγουσα διερεύνηση των καταγγελλομένων και την παραδειγματική τιμωρία με την κίνηση άμεσης διαδικασίας πειθαρχικού ελέγχου και εφαρμογής των κείμενων διατάξεων σε βάρος των τυχόν υπαιτίων”.
ΜΑΡΙΑ ΛΙΛΙΟΠΟΥΛΟΥ
http://www.ethnos.gr

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

6182087

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

Ευθεία επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την αποφυλάκιση του…

Θρίλερ στο Κιλκίς: Επιτέθηκε στους γονείς του και απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι – Έσπασε και το περιπολικό

Τσεκο΄θρι

Θρίλερ στο Κιλκίς: Επιτέθηκε στους γονείς του και απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι – Έσπασε και το περιπολικό

Ο 51χρονος άνδρας όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς τους επιτέθηκε εκ νέου με ένα μικρότερο…

Οικογένεια Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Mέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής»

5777998

Οικογένεια Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Mέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής»

«Ο εν λόγω καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν έχει επιδείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας από…

Η καλύτερη διασκευή του «Ζαριού» έγινε από μαγαζί με κάρβουνα – «Τηλέφωνο θα πάρω τον Κολίτσα, Τρίκαλα καλέ όχι Καρδίτσα…» (video)

Σαττι

Η καλύτερη διασκευή του «Ζαριού» έγινε από μαγαζί με κάρβουνα – «Τηλέφωνο θα πάρω τον Κολίτσα, Τρίκαλα καλέ όχι Καρδίτσα…» (video)

Υποψηφιότητα για την καλύτερη διαφήμιση της χρονιάς θέτει το συγκεκριμένο μαγαζί