Newsroom

Newsroom

Γαλλία: Αιματηρό φινάλε στη διπλή ομηρία – Νεκροί οι δράστες και 4 πολίτες

Σε κατάσταση πολιορκίας το Παρίσι με σκηνές που θύμιζαν ταινία δράσης. Δραματικό φινάλε είχε το θρίλερ της ταυτόχρονης διπλής ομηρίας…

pantopolio

Σε κατάσταση πολιορκίας το Παρίσι με σκηνές που θύμιζαν ταινία δράσης. Δραματικό φινάλε είχε το θρίλερ της ταυτόχρονης διπλής ομηρίας που εκτυλίχθηκε στη γαλλική πρωτεύουσα, και στα περίχωρα, σε τυπογραφείο στην Νταμαρτέν-αν-Γκελ και σε εβραϊκό παντοπωλείο στη Βινσέν. Νεκροί από σφαίρες αστυνομικών έπεσαν στην πρώτη έφοδο οι δύο δράστες, ενώ ο όμηρός τους είναι καλά στην υγεία του. Στην έφοδο στο παντοπωλείο, όμως, έχασαν τη ζωή τους τέσσερις όμηροι, καθώς και ο δράστης, ενώ ακόμη τέσσερις άνθρωποι νοσηλεύονται βαριά τραυματισμένοι.

2 82

Στην πρώτη έφοδο, οι δύο ένοπλοι βασικοί ύποπτοι για τη σφαγή της Τετάρτης στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo- είχαν ταμπουρωθεί στο τυπογραφείο του προαστίου Νταμαρτέν-αν-Γκελ, μετά από κινηματογραφική καταδίωξη.

Οι αδελφοί Κουασί έπεσαν νεκροί, ενώ σώος απεγκλωβίστηκε ο 26χρονος υπάλληλος που κρατούσαν όμηρο.Ένας αστυνομικός που συμμετείχε στην επιχείρησε τραυματίστηκε. Σύμφωνα με τοπικό αξιωματούχο, οι αδελφοί Σερίφ και Σαΐντ Κουασί είχαν δηλώσει στους αστυνομικούς πως είναι έτοιμοι να «πεθάνουν σαν μάρτυρες» για το Ισλάμ. Η γαλλική αστυνομία ανακοίνωσε ότι τα αδέλφια εξήλθαν του χώρου πυροβολώντας, γεγονός που προκάλεσε την εισβολή των αστυνομικών δυνάμεων.

Παράλληλα με την επιχείρηση στο τυπογραφείο, βορειοανατολικά του Παρισιού, αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε και στο άλλο σημείο ομηρίας, στο εβραϊκό σούπερ-μάρκετ στο ανατολικό Παρίσι.

Δράστης της ομηρίας, ο Αμεντί Κουλιμπαλί, ο οποίος έπεσε νεκρός, ενώ ασαφής παραμένει η τύχη της συνεργού του, Χαγιάτ Μπουμεντιενέ. Οι δύο άντρες συνδέονται με την επίθεση της Πέμπτης, στο προάστιο Μονρούζ, από την οποία νεκρή έπεσε μια αστυνομικός. Σημειώνεται ότι οι δράστες και των δύο ομηριών φέρονται να ανήκαν στον ίδιο τζιχαντιστικό πυρήνα.

drastis enas

Ο Αμεντί πριν πέσει νεκρός, απειλούσε την αστυνομία ότι σε περίπτωση που άρχιζε επιχείρηση κατά των δύο ισλαμιστών στην Νταμαρτέν, ο ίδιος θα εκτελούσε τους ομήρους τους οποίους κρατούσε μέσα στο κατάστημα. «Θα σκοτώσω τους ομήρους αν γίνει επιχείρηση κατά των αδελφών Κουασί» απείλησε φωνάζοντας. Πολλοί όμηροι κατάφεραν να ξεφύγουν μετά την έναρξη της επιχείρησης στο παντοπωλείο.

gkomena

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…