Newsroom

Newsroom

Αιματηρή συμπλοκή μεταναστών στη Μυτιλήνη

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ανεξέλεγκτης βίας την οποία η Αστυνομία φαίνεται πλέον αδύναμη να ελέγξει.

100051490 249863566350927 2361272482746335232 n

Άγρια σύγκρουση στις 7 το απόγευμα στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης ανάμεσα σε ομάδες μεταναστών και προσφύγων. Θύμα ένας νεαρός Αφγανός που τραυματισμένος σοβαρά από μαχαίρι στο πόδι μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης όπου και εισήχθη στο χειρουργείο. Αστυνομικές δυνάμεις έχουν αποδυθεί σε ένα ανθρωποκυνηγητό των εμπλεκόμενων στη σύγκρουση, οι οποίοι και διέφυγαν στους γύρω δρόμους.

Τι συμβαίνει;

Πρόκειται για ένα ακόμα περιστατικό ανεξέλεγκτης βίας την οποία η Αστυνομία φαίνεται πλέον αδύναμη να ελέγξει. Όπως αναφέρει ο ιστότοπος stonisi, μαίνεται ο πόλεμος ανάμεσα σε αντιμαχόμενες ομάδες αιτούντων άσυλο μέσα στο ΚΥΤ της Μόριας και στον περιβάλλοντα ελαιώνα, και που όπως φαίνεται μεταφέρθηκε και εκτός αυτού.

Ας σημειωθεί ότι μόλις το περασμένο Σαββάτο τραυματίστηκε σοβαρά μέσα στον καταυλισμό της Μόριας ένας 21χρονος Αφγανός που ακόμα χαροπαλεύει στο νοσοκομείο. Ενώ, μόλις την προηγούμενη μέρα, την περασμένη Παρασκευή, 23χρονη Αφγανή δολοφονήθηκε από συνομήλικη ομοεθνή της στον καταυλισμό. Ο σημερινός σοβαρός τραυματισμός όπως και η πλειοψηφία όλων των άλλων θανάσιμων ή μη τραυματισμών, αποτελεί χαρακτηριστικό δείγμα χτυπήματος με σκοπό το θάνατο. Το χτύπημα και το σημερινό όπως και η μεγάλη πλειοψηφία των προηγούμενων, γίνεται στο πόδι, στο ύψος του γοφού με στόχο τη διάτρηση της μηριαίας αρτηρίας και τον άμεσο θάνατο από μεγάλη αιμορραγία.

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία από την 1η Ιανουαρίου έχουν καταγραφεί 13 επιθέσεις με μαχαίρι με τέσσερις νεκρούς και 12 σοβαρά τραυματίες. Ας σημειωθεί ότι στον παραπάνω αριθμό των επιθέσεων δεν περιλαμβάνονται οι σοβαροί ή ελαφρύτεροι τραυματισμοί με μαχαίρι ως αποτέλεσμα επίθεσης με σκοπό τη ληστεία σε βάρος αιτούντων άσυλο.

(Με πληροφορίες stonisi)

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

mist erdo

ΣΥΡΙΖΑ: «Οι προκλητικές δηλώσεις του Ερντογάν υπονομεύουν και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις»

«Καλούμε την κυβέρνηση, να προβεί άμεσα στις απαραίτητες διπλωματικές ενέργειες απέναντι στη νέα αυτή τουρκική…

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

8ce56d6d499047e58e6fa1054f091391

Νέα πρόκληση Ερντογάν: Δήλωσε «μετανιωμένος» που η Τουρκία δεν κατέκτησε ολόκληρη την Κύπρο το 1974

«Λάδι στη φωτιά» γύρω από το Κυπριακό έριξε το βράδυ της Δευτέρας (18/3) ο Τούρκος…