Newsroom

Newsroom

Αγωνία για τους Ιάπωνες αιχμαλώτους του Ισλαμικού Κράτους – Έληξε το τελεσίγραφο

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα από το Ισλαμικό Κράτος, που έχει απειλήσει να σκοτώσει…

isis japanese

Η ιαπωνική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως δεν έχει λάβει κανένα μήνυμα από το Ισλαμικό Κράτος, που έχει απειλήσει να σκοτώσει δύο Ιάπωνες πολίτες τους οποίους υποστηρίζει πως κρατεί ομήρους.

«Δεν έχει υπάρξει κανένα μήνυμα» αφότου εξέπνευσε το πρωί το τελεσίγραφο των 72 ωρών που διατυπώθηκε την Τρίτη από το Ισλαμικό Κράτος, δήλωσε ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Γιοσιχίντε Σούγκα στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως η κατάσταση παραμένει σοβαρή.

Σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε την Τρίτη στο Ίντερνετ, μια μαυροντυμένη φιγούρα που κρατάει μαχαίρι στέκεται ανάμεσα στους γονατισμένους Κέντζι Γκότο και Χαρούνα Γιακάουα και απειλεί ότι θα τους σκοτώσει, αν το Τόκιο δεν καταβάλει εντός 72 ωρών στο Ισλαμικό Κράτος 200 εκατ. δολάρια.

Σήμερα το πρωί η μητέρα του απαχθέντος δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο παρακάλεσε τις ιαπωνικές αρχές να σώσουν το γιο της. «Ο γιος μου, ο Κέντζι, δεν είναι εχθρός του λαού της ισλαμικής πίστης. Ως μητέρα μπορώ μόνο να προσευχηθώ για την απελευθέρωσή του», δήλωσε η Τζούνκο Ισίντο. «Αν μπορούσα να προσφέρω τη δική μου ζωή για την απελευθέρωση του γιού μου, θα ήταν μικρή θυσία εκ μέρους μου».

«Πήγε μόνο για να διασώσει τον φίλο του. Ανέκαθεν φρόντιζε για τους ασθενέστερους, ανέκαθεν βοηθούσε παιδιά ασθενέστερα απ’ αυτόν», πρόσθεσε.

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

δημος βερυκιοσ

Σημαντική αποκάλυψη Βερύκιου: «Υπάρχει έντονος προβληματισμός στη ΝΔ για το πώς μπορούν να “πιάσουν” τον Κασσελάκη» (video)

Τον έντονο προβληματισμό της κυβέρνησης σχετικά με τη δημοτικότητα του Στέφανου Κασσελάκη αποκάλυψε ο Δήμος…