Newsroom

Newsroom

Αφύσικος είναι όποιος δεν αγαπάει κανέναν, Σεβασμιώτατοι

Είναι δυστυχώς δείγμα αναχρονισμού το γεγονός ότι στην Ελλάδα του 2014 η Εκκλησία συνεχίζει να ασκεί πολιτική. Και είναι απολύτως αδιανόητο…

pride

Είναι δυστυχώς δείγμα αναχρονισμού το γεγονός ότι στην Ελλάδα του 2014 η Εκκλησία συνεχίζει να ασκεί πολιτική. Και είναι απολύτως αδιανόητο μια μερίδα μητροπολιτών, δήθεν εκπροσώπων του Θέου, να επιτίθεται σε όποιον τολμά να μιλά για το αυτονόητο που στην προκειμένη περίπτωση δεν είναι άλλο από τα δικαιώματα των ομοφυλόφιλων. Το δυστύχημα όμως είναι ότι η Πολιτεία συνεχίζει να υποκύπτει στους εκβιασμούς μια μερίδας αμετροεπών ιεραρχών, τα παραληρήματα μίσους των οποίων, αποτελούν σχεδόν καθημερινό φαινόμενο. 

Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο, με τα όποια καλά ή κακά του, είχε προκαλέσει από τον περασμένο Νοέμβριο όταν κατατέθηκε για πρώτη φορά, αντιδράσεις μητροπολιτών, οι οποίοι απειλούσαν με αφορισμό όποιον βουλευτή τολμούσε να ψηφίσει τις διατάξεις για τους ομοφυλόφιλους. Η επαναφορά αυτού δημιουργεί κατά πως φαίνεται νέα προβλήματα, αφού ήδη πέντε μητροπολίτες έχουν αποστείλει επιστολή στον πρωθυπουργό και μιλούν για άθλιο νόμο. 

Είναι γεγονός ότι το περιβόητο νομοσχέδιο δεν ποινικοποιεί ουσιαστικά τη ρατσιστική βία και το έγκλημα αλλά μόνο τον ρατσιστικό λόγο, γεγονός που προκαλεί εύλογες αντιδράσεις από μεγάλη μερίδα κόσμου. Τους ιεράρχες όμως δεν φαίνεται να ενοχλεί το νομοσχέδιο στην ουσία του, αλλά όσα προβλέπει για το σύμφωνο συμβίωσης των ομοφυλόφιλων, θέμα το οποίο οφείλει να επιλύσει η Ελλάδα χωρίς άλλες καθυστερήσεις, αλλά αδυνατεί να  το πράξει, γιατί συνεχίζει να σκύβει το κεφάλι και να αποδέχεται μεσαιωνικού τύπου απόψεις.

Μητροπολίτες σε παραληρήματα μίσους

Τον χορό των επιστολών προς τον πρωθυπουργό άνοιξε πρώτος ο Πειραιώς Σεραφείμ ο οποίος κατηγόρησε τον Αντώνη Σαμαρά ότι «πωλεί σε τιμή ευκαιρίας την ψυχή του για μερικούς ακόμη μήνες πρωθυπουργίας». Ειδικά για το σύμφωνο συμβίωσης των ομόφυλων ζευγαριών ο ιεράρχης εξαπολύει επίθεση, υποστηρίζοντας ότι με τις συγκεκριμένες τροπολογίες προβλέπεται η προστασία των ομοφυλόφιλων. «Διαμαρτυρόμεθα, διότι αναλάβατε εσείς μετά του φίλου κ. Ευάγγελου Βενιζέλου και ρόλο “Δημιουργού”, αφού με το υπό κρίση σχέδιο νόμου καθιερώνεται στην έννομη τάξη της Ορθοδόξου Χριστιανικής Ελλάδος από τη δική σας κυβέρνηση και έτερος γενετήσιος-σεξουαλικός προσανατολισμός και ετέρα ταυτότητα φύλου εκτός του ανδρός και της γυναικός και ανακηρύσσεται η ψυχοπαθολογική εκτροπή και η αντιαισθητική μίμηση του ετέρου φύλου ως προστατευόμενο έννομο αγαθό από την ελληνική έννομη τάξη», αναφέρει ο μητροπολίτης. Το ρατσιστικό παραλήρημα κορυφώνεται από τον μητροπολίτη Πειραιώς με απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά της ομοφυλοφιλίας όπως «ασεβής οντότητα», «ψυχοπαθολογική εκτροπή», «αντιαισθητική μίμηση του έτερου φύλου ως προστατευόμενο έννομο αγαθό από την ελληνική έννομη τάξη».

Ακολούθησε ο Γόρτυνος Ιερεμίας, γνωστός και για τις αναφορές του στο τριφασικό ρεύμα που πετάει το ράσο του, ο οποίος κάνει λόγο για «άθλιο και ελλεινό νόμο», για εφαρμογή «δια νόμου μιας τέτοιας στυγνής δικτατορίας, η οποία θα μας απαγορεύει να ονομάσουμε τα “σύκα-σύκα” και τη “σκάφη-σκάφη”». Και αυτός επικεντρώνεται στο σύμφωνο συμβίωσης το οποίο, όπως σημειώνει, είναι «ενάντιο προς την ελληνορθόδοξη παράδοσή μας», προσθέτοντας μάλιστα πως οι κληρικοί δεν θα αφήσουν τον λαό «να αγωνίζεται μόνος του για την υπεράσπιση των δώρων πού έλαβε από τον Θεό». Αναφέρει επίσης ότι όλοι είναι εναντίον του πρωθυπουργού για το νομοσχέδιο αυτό, το οποίο «θα μας απαγορεύει να πούμε ότι οι ομοφυλόφιλοι είναι “κύνες”».

Τη σκυτάλη πήρε ο Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης Ανδρέας ο οποίος απειλεί «ότι και αν -ο μη γένοιτο- ψηφισθή το εν λόγω νομοσχέδιο, θα συνεχίσω να ομιλώ και να στηλιτεύω την γενοκτονία Μικρασιατών και Ποντίων, όπως επίσης να αρνούμαι οιανδήποτε σεξουαλική διαστροφή, ακολουθώντας το ιερό Ευαγγέλιο και το ιερό Πηδάλιο, για την προάσπιση των οποίων η Εκκλησία με κατέστησε Επίσκοπο. Συμβιβασμούς με την αρχιερατική μου συνείδηση δεν έκανα μέχρι τώρα και, συν Θεώ, δεν θα κάνω και στο μέλλον». 

Τελευταίοι οι Αιτωλοακαρνανίας Κοσμάς και Κυθήρων Σεραφείμ οι οποίοι στην κοινή επιστολή τους αναφέρουν ότι το νομοσχέδιο ανοίγει τον ασκό του Αιόλου, ενώ δηλώνουν ότι συντάσσονται με τις απόψεις του μητροπολίτη Πειραιώς.

 

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

6182087

Οργισμένη ανάρτηση Κασσελάκη: «Ο Μητσοτάκης είναι ο πρωθυπουργός που επί των ημερών του αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος»

Ευθεία επίθεση προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε ο Στέφανος Κασσελάκης σχετικά με την αποφυλάκιση του…

Θρίλερ στο Κιλκίς: Επιτέθηκε στους γονείς του και απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι – Έσπασε και το περιπολικό

Τσεκο΄θρι

Θρίλερ στο Κιλκίς: Επιτέθηκε στους γονείς του και απείλησε αστυνομικούς με τσεκούρι – Έσπασε και το περιπολικό

Ο 51χρονος άνδρας όταν εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς τους επιτέθηκε εκ νέου με ένα μικρότερο…

Οικογένεια Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Mέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής»

5777998

Οικογένεια Φύσσα για αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: «Mέγιστη προσβολή των θυμάτων της Χρυσής Αυγής»

«Ο εν λόγω καταδικασθείς για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης δεν έχει επιδείξει κανένα ίχνος μεταμέλειας από…

Η καλύτερη διασκευή του «Ζαριού» έγινε από μαγαζί με κάρβουνα – «Τηλέφωνο θα πάρω τον Κολίτσα, Τρίκαλα καλέ όχι Καρδίτσα…» (video)

Σαττι

Η καλύτερη διασκευή του «Ζαριού» έγινε από μαγαζί με κάρβουνα – «Τηλέφωνο θα πάρω τον Κολίτσα, Τρίκαλα καλέ όχι Καρδίτσα…» (video)

Υποψηφιότητα για την καλύτερη διαφήμιση της χρονιάς θέτει το συγκεκριμένο μαγαζί

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

Μαρία Καρυστιάνου 1296x864 1

Καρυστιανού: Πρέπει να παίρνω ηρεμιστικό πριν ακούσω τον Μητσοτάκη να μιλάει για τα Τέμπη (video)

«Για ακόμη μια φορά η συνέντευξη έγινε σε πολύ ασφαλές περιβάλλον, με δημοσιογράφο ένα συγγενικό…