Αυστραλία: Νεκρός άνδρας από επίθεση καγκουρό – «Αναγκαστήκαμε να το σκοτώσουμε» δηλώνουν οι Αρχές

Το καγκουρό εμπόδισε το πλήρωμα του ασθενοφόρου να προσεγγίσει τον άνδρα.

Ένα σοκαριστικό περιστατικό έλαβε χώρα στη νότια Δυτική Αυστραλία – Ένας άνδρας 77 ετών πέθανε μετά από φονική επίθεση που δέχτηκε από ένα καγκουρό, που το είχε ως κατοικίδιο. Στη συνέχεια οι αστυνομικές αρχές – σύμφωνα με ανακοίνωσή τους – αναγκάστηκαν να σκοτώσουν το μαρσιποφόρο καθότι κρίθηκε επικίνδυνο.

Η επίθεση σημειώθηκε στη νότια Δυτική Αυστραλία. Συγγενής του άνδρα κάλεσε ασθενοφόρο όταν τον βρήκε σοβαρά τραυματισμένο στο σπίτι του στο Ρέντμοντ κοντά στο Όλμπανι το απόγευμα της Κυριακής. Στο σημείο κλήθηκε και η αστυνομία καθώς το καγκουρό εμπόδισε το πλήρωμα του ασθενοφόρου να προσεγγίσει τον τραυματία, ο οποίος πέθανε στο σημείο.

Εκπρόσωπος της αστυνομίας είπε ότι οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να πυροβολήσουν θανάσιμα το μαρσιποφόρο επειδή αποτελούσε συνεχή απειλή για τους τραυματιοφορείς.

«Πιστεύεται ότι ο άνδρας δέχθηκε επίθεση από το καγκουρό νωρίτερα την ίδια μέρα», είπε ο εκπρόσωπος τη Δευτέρα. Η αστυνομία πιστεύει ότι το άγριο ζώο κρατούνταν «ως κατοικίδιο» ενώ αναμένεται η έκθεση για τον ιατροδικαστή.

Με πληροφορίες του Guardian