Newsroom

Newsroom

21 χρόνια μετά τη συντριβή του C-130 στο όρος Όθρυς με 63 νεκρούς το HOT DOC αποκαλύπτει

Έχουν περάσει είκοσι ένα χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία στο όρος Όθρυς, με θύματα 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες του…

Έχουν περάσει είκοσι ένα χρόνια μετά την αεροπορική τραγωδία στο όρος Όθρυς, με θύματα 63 αξιωματικούς, υπαξιωματικούς και σμηνίτες του μοιραίου μεταγωγικού αεροσκάφους της Πολεμικής Αεροπορίας C-130/748. Δύο δεκαετίες μετά τη μοιραία πτήση προς τον θάνατο και τα δεκάδες «γιατί» παραμένουν αναπάντητα.
Οι συγγενείς των θυμάτων, αλλά και ο μοναδικός κατηγορούμενος ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας που στο τέλος αθωώθηκε, παρά τις συνεχείς προσπάθειες και τις αγωνιώδεις εκκλήσεις τους προς την πολιτεία, δεν έμαθαν ποτέ τα πραγματικά αίτια της πτώσης του στρατιωτικού αεροσκάφους, καθώς η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας χαρακτήρισε άκρως απόρρητο το πόρισμα της επιτροπής διερεύνησης του ατυχήματος και δεν το έδωσε ποτέ στα δικαστήρια και στη δημοσιότητα.
Είκοσι και πλέον χρόνια μετά το περίεργο και πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα, το Hot Doc έφερε στη δημοσιότητα μαρτυρίες και έγγραφα-φωτιά, που αποδεικνύουν ότι πίσω από το πολύνεκρο αεροπορικό δυστύχημα βρίσκεται η ύποπτη σιωπή των αρμοδίων με σκοπό τη συγκάλυψη της τραγωδίας.

« Υπάρχουν πληροφορίες που αναφέρουν ότι την ημέρα της τραγωδίας στην συγκεκριμένη περιοχή αμερικάνικα αεροσκάφη ηλεκτρονικού πολέμου πραγματοποιούσαν σχετική άσκηση. Οι συνειρμοί που μπορεί να κάνει κάποιος από τον τρόπο που έγινε η τραγωδία , από τα ερωτηματικά στο σύνολό τους και από την ύπαρξη του άγνωστου αεροσκάφους στην περιοχή είναι αυτοί που θα έκανε ο κάθε απλός πολίτης. Η Πολιτεία οφείλει έστω και τώρα 20 και πλέον χρόνια μετά να πεί όλη την αλήθεια για το τι πραγματικά συνέβη εκείνο το μεσημέρι στην κορυφή Τσατάλι του όρους Οθρυς» – λέει στο HOT DOC ο δικηγόρος Κώστας Μιχαλόπουλος.


Διαβάστε στην ηλεκτρονική έκδοση του 2ου τεύχους του HOT DOC το αποκαλυπτικό δημοσίευμα.


Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.