Τσαφούλιας για μεταμόρφωση Βλάχου: «Έχασε 10 κιλά μυϊκής μάζας, έμαθε ιππασία και να παίζει λύρα» (Εικόνες/ Βίντεο)

«Εμείς οι άνθρωποι μεταμορφώνουμε τους συνανθρώπους μας σε τέρατα και μετά αναρωτιόμαστε πώς έγιναν έτσι. Το βλέπουμε να γίνεται πάντα και σήμερα» - Συγκλονιστικά όσα λέει ο Τσαφούλιας για την προσέγγιση της ιστορίας.

vlahos

Για τη νέα πολυαναμενόμενη σειρά «17 Κλωστές» στην οποία πρωταγωνιστεί ο Πάνος Βλάχος, σε σκηνοθεσία του Σωτήρη Τσαφούλια, μαθαίνουμε πολλά και ενδιαφέροντα πράγματα, τόσο από πλευράς αφηγηματικής προσέγγισης της ιστορίας, όσο και για τη μεταμόρφωση και τις θυσίες του Πάνου Βλάχου, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του πρωταγωνιστικού ρόλου.

Η σειρά κάνει πρεμιέρα στις 22 Ιανουαρίου.

«17 Κλωστές»: Η υπόθεση της νέας σειράς του Σωτήρη Τσαφούλια

Πρόκειται για σειρά βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα Κύθηρα από το 1906 ως το 1909. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης. Ένας νέος άνδρας που όλοι αγαπάνε, μέχρι που τον συκοφαντούν αναίτια. Η κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας τον αναγκάζει να φύγει. Κάνει μια νέα αρχή στον Πειραιά. Ξανά, όμως, η προσπάθειά του να ξεφύγει πέφτει στο κενό. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγάλη πόλη, γεμίζοντας τον Αντώνη πίκρα και οργή. Τώρα, του μένει μόνο ένας δρόμος: Η εκδίκηση. Το σενάριο της σειράς έχει βασιστεί στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη.

Όσον αφορά την προσέγγιση της ιστορίας, ο Σωτήρης Τσαφούλιας εξήγησε ότι θέλησαν να υπογραμμίσουν πως παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ. Όπως εξηγεί «είναι μία ιστορία η οποία συνέβη πριν από 116 χρόνια περίπου και για εμένα σε επίπεδο κοινωνικό, παραμένει πιο επίκαιρη από ποτέ».

Στη συνέχεια εξήγησε πως ο πυρήνας είναι «πώς εμείς οι άνθρωποι μεταμορφώνουμε τους συνανθρώπους μας σε τέρατα και μετά αναρωτιόμαστε πώς έγιναν έτσι. Το βλέπουμε να γίνεται πάντα και σήμερα», και συνέχισε ότι «το θέμα είναι πώς στέκονται οι άνθρωποι αφού γίνει το κακό. Αυτός είναι ο πυρήνας. Και το βλέπω να επαναλαμβάνεται με άλλα ρούχα και γκάτζετ γύρω μας».

«Αυτό που πήρα από αυτή τη σειρά, είναι το πώς εμείς μετατρέπουμε τους συνανθρώπους μας σε τέρατα και όταν αυτά απασφαλίσουν και μας χτυπήσουν κάποια στιγμή, αναρωτιόμαστε τι κάναμε εμείς οι καημένοι για να μας αξίζει να μας κάνει αυτό το πράγμα το τέρας, όταν εμείς οι ίδιοι έχουμε συνεισφέρει στις συνθήκες της εκτροπής» δήλωσε ο σκηνοθέτης Σωτήρης Τσαφούλιας.

«17 Κλωστές»: Η μεταμόρφωση του Πάνου Βλάχου στον ρόλο του «Αντώνη»

Προκειμένου να υποδυθεί τον κεντρικό χαρακτήρα της σειράς, τον «Αντώνη», ο Πάνος Βλάχος χρειάστηκε να μεταμορφωθεί.

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας αποκάλυψε ότι ο πρωταγωνιστής της σειράς, για τις ανάγκες του ρόλου του έχασε 10 κιλά μυϊκής μάζας, έκανε μαθήματα ιππασίας επί τρεις μήνες, έμαθε να παίζει λύρα και πήγε σε τσαγκαράδικο για να μάθει μυστικά και τεχνικές.

Στις φωτογραφίες από τα γυρίσματα της σειράς που ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, ο Πάνος Βλάχος φαίνεται αγνώριστος, με μακριά μαλλιά και μούσια.

Δείτε τις φωτογραφίες: 

βλαχος

17

κοσμοτε

πανος

πατινι

τζαφ

ολοι

Δείτε το επίσημο τρέιλερ: