Newsroom

Newsroom

Greek Μafia: 8 άτομα κατηγορούνται – Το μεγάλο λάθος που τους ξεσκέπασε

Όλα τα νεότερα για τις συλλήψεις εκτελεστών της Greek Mafia

Greek Mafia

Με βαρύτατες κατηγορίες οδηγούνται στον εισαγγελέα σήμερα τρεις συλληφθέντες για συμμετοχή στην ομάδα των εκτελεστών, που, όπως προέκυψε από τις έρευνες της Ασφάλειας Αττικής, είναι πίσω από τις δολοφονίες ανθρώπων της λεγόμενης Greek Mafia και συγκεκριμένα του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας και των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη στον Πειραιά.

Πρόκειται για έναν 29χρονο και έναν 39χρονο που συνελήφθησαν χθες το απόγευμα, ενώ ακόμη ένα άτομο συνελήφθη χθες το βράδυ κατά τη διάρκεια ερευνών σε σπίτια, καθώς στο σπίτι του βρέθηκαν γεμιστήρες από καλάσνικοφ, αλλά δεν έχει εξακριβωθεί εάν εμπλέκεται σε δολοφονίες ή ήταν συνεργάτης των δολοφόνων.

Στη δικογραφία, που έχει σχηματίσει το Τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας, περιλαμβάνονται συνολικά οκτώ άτομα.

Όπως έγινε γνωστό από αστυνομική πηγή, εκτός από τους πρώτους δύο συλληφθέντες, αναζητείται στην Ελλάδα ακόμη ένας συνεργός τους, ενώ ένας κρατείται στις φυλακές της Λάρισας, ένας στις φυλακές του Μαυροβουνίου και δύο φαίνεται πως έχουν διαφύγει στο εξωτερικό.

Σε βάρος τους έχει σχηματιστεί δικογραφία για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, τρεις ανθρωποκτονίες και τρεις απόπειρες ανθρωποκτονιών.

Οι τρεις απόπειρες είναι εναντίον ομογενή -από την πρώην Σοβιετική Ένωση- στην Πιερία το περασμένο καλοκαίρι και δύο συγγενικών προσώπων του Σκαφτούρου που τραυματίστηκαν από τις σφαίρες κατά τη διάρκεια της δολοφονικής επίθεσης στα Σκούρτα.

Επίσης, φέρονται να ενέχονται σε επίθεση με βόμβα που εξερράγη σε βενζινάδικο ιδιοκτησίας του γιου του Σκαφτούρου, ενώ και ο ένας εκ των δύο συλληφθέντων στο παρελθόν έχει γίνει στόχος βομβιστικής επίθεσης, καθώς είχαν βάλει εκρηκτικό μηχανισμό στο αυτοκίνητό του στον Ασπρόπυργο.

Για την υπόθεση αναμένονται ανακοινώσεις από την ΕΛΑΣ μετά το μεσημέρι.

Greek Μafia – Το μοιραίο λάθος

Ένα αποτύπωμα που βρέθηκε κατά την αυτοψία που είχε γίνει μετά τη δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου στα Σκούρτα Βοιωτίας έγινε αιτία για να αρχίσει να ξετυλίγεται η έρευνα της Αστυνομίας για τη σύλληψη ατόμων που φέρονται να εμπλέκονται σε συμβόλαια θανάτου.

Διαβάστε επίσης: Συλλήψεις από την ΕΛΑΣ για την Greek Mafia

Πιο συγκεκριμένα, το αποτύπωμα είχε βρεθεί πάνω στη μηχανή των δραστών, με την οποία διέφυγαν από το εξοχικό του Σκαφτούρου οι εκτελεστές. Η μοτοσικλέτα είχε πάθει βλάβη και είχε εγκαταλειφθεί άρον – άρον από τους δράστες σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το σημείο της επίθεσης. Το αιφνιδιαστικό πρόβλημα ήταν ο λόγος που οι δράστες έκαναν το «λάθος» να αφήσουν πίσω τους ίχνη.

Οι αστυνομικοί έχουν πραγματοποιήσει δύο συλλήψεις και έχουν ταυτοποιήσει και άλλα άτομα. Ανάμεσά τους έγκλειστοι στις φυλακές αλλά και εκτελεστές που έφυγαν στο εξωτερικό και θα εκδοθούν διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος τους. Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι κατηγορούμενοι είναι σκληροί ποινικοί που ήταν χαρτογραφημένοι για υποθέσεις λαθρεμπορίας τσιγάρων αλλά και άλλων αδικημάτων (προστασίες, ναρκωτικά, διακίνηση μεταναστών). Φέρονται να αναλάμβαναν έναντι αμοιβής την εκτέλεση συμβολαίων θανάτου.

Greek Mafia: Πώς η αστυνομία έφτασε στις συλλήψεις

Το προφίλ των συλληφθέντων

Οι δύο συλληφθέντες βρίσκονται πίσω και από εμπρηστικές επιθέσεις που έγιναν στην Αθήνα και κυρίως στη δυτική Αττική.

Και οι δύο είναι σεσημασμένοι. Ο ένας από τους δύο είχε αποφυλακιστεί πριν από μερικά χρόνια, καθώς είχε εκτίσει ποινή φυλάκισης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση. Η Αστυνομία θα προχωρήσει την Πέμπτη σε επίσημες ανακοινώσεις. Φαίνεται ότι η αλλαγή της πολιτικής ηγεσίας της ΕΛ.ΑΣ. και η ανάληψη καθηκόντων από το Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ταρακούνησε τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Σε αυτό διαδραμάτισε ρόλο και η δολοφονία του Βαγγέλη Ζαμπούνη με 100 σφαίρες, καθώς το συγκεκριμένο περιστατικό επίσπευσε τις διαδικασίες σε όλα τα επίπεδα.

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

gaza 7

Επικεφαλής της υπηρεσίας τροφίμων του ΟΗΕ: Η Βόρεια Γάζα βρίσκεται σε κατάσταση απόλυτης πείνας

Το Ισραήλ έχει περιορίσει αυστηρά την είσοδο κρίσιμων ανθρωπιστικών προμηθειών στη Γάζα παρά τις προειδοποιήσεις…

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Screenshot 2024 05 04 211220

Ο Θανάσης Ευθυμιάδης αποχαιρετά την Άννα Παναγιωτοπούλου: «Σ’ ευχαριστώ από καρδιάς»

Ο ηθοποιός, Θανάσης Ευθυμιάδης, αποχαιρέτησε την Άννα Παναγιωτοπούλου δημοσιεύοντας μια φωτογραφία τους από τα γυρίσματα…