ΟΑΕΕ και ΟΑΕΔ μεταφέρουν χρήματα στον ΟΔΔΗΧ

Στον ΟΔΔΗΧ μεταφέρουν περίπου 110 εκατ. ευρώ ΟΑΕΕ και ΟΑΕΔ για να μετατραπούν σε ρέπος μετά από συμφωνία των διοικητικών συμβουλίων τους. Οι δυο φορείς προχώρησαν στην εν λόγω απόφαση παρόλο που δεν τους "πιάνει" ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της Π.Ν.Π. και σε αντίθεση με πολλούς φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης που αντιδρούν έντονα. 

oaed 18

Στον ΟΔΔΗΧ μεταφέρουν περίπου 110 εκατ. ευρώ ΟΑΕΕ και ΟΑΕΔ για να μετατραπούν σε ρέπος μετά από συμφωνία των διοικητικών συμβουλίων τους. Οι δυο φορείς προχώρησαν στην εν λόγω απόφαση παρόλο που δεν τους “πιάνει” ο υποχρεωτικός χαρακτήρας της Π.Ν.Π. και σε αντίθεση με πολλούς φορείς τοπικής αυτοδιοίκησης που αντιδρούν έντονα. 

Συγκεκριμένα, στον ΟΑΕΕ, η απόφαση για τοποθέτηση σχεδόν 60 εκατ. ευρώ σε ρέπος ελήφθη με πλειοψηφία 8 υπέρ και 5 κατά, καθώς αρνητικά ψήφισαν οι 3 εκπρόσωποι της ΓΣΕΒΕΕ, ο εκπρόσωπος των συνταξιούχων (προέρχεται από το ΚΚΕ) και η εκπρόσωπος του Ταμείου των βενζινοπωλών. 

Σύμφωνα με το διοικητή του Ταμείου Τ. Πετρόπουλο, η απόφαση έχει συμβολικό χαρακτήρα , αφού ο ΟΑΕΕ θα λάβει από το Δημόσιο 170 εκατ., προκειμένου στις 30 Απριλίου να πληρώσει συντάξεις. 

Στον ΟΑΕΔ η διοίκηση ενημέρωσε χθες το Διοικητικό Συμβούλιο για την μεταφορά επιπλέον 50 εκατ. στον ΟΔΔΗΧ, χωρίς το θέμα να τεθεί σε ψηφοφορία, γιατί έχει προηγηθεί η έγκριση νια το ποσό των 120 εκατ. ευρώ. 

Με στοιχεία από real.gr

ΦΩΤΟ: ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ, eurokinissi

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

Ακρίτα

Η θέση της Έλενας Ακρίτα για την υπόθεση Καλλιάνου: «Με όλο το σεβασμό στον πόνο του…»

«H δήλωση του βουλευτή («εκλιπαρεί» υπουργό να…μεσολαβήσει) είναι ηθικά και πολιτικά ελεγκτέα», αναφέρει με εμφατικό…

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

ΜΑΤπΡέντη

Νέα προφυλάκιση για τη δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή ο «Κοντός», ηθικός αυτουργός της επίθεσης

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε ένας ακόμη εκ των πέντε ηγετικών στελεχών της εγκληματικής οργάνωσης των χουλιγκαν…