Newsroom

Newsroom

Ευρωπαϊκή οικονομική βοήθεια στους απολυμένους του "Φωκά"

Δικαίωση για 600 απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων «Οδυσσεύς Φωκάς». Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την χορήγηση οικονομικής βοήθειας, από…

fokas hd

Δικαίωση για 600 απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων «Οδυσσεύς Φωκάς». Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε την χορήγηση οικονομικής βοήθειας, από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Προσαρμογής, στους απολυμένους της αλυσίδας καταστημάτων, που διέκοψε τη λειτουργία της, μετά τη μεγάλη πτώση στις πωλήσεις της λόγω της μείωσης του οικογενειακού εισοδήματος στην Ελλάδα.

Οι πρώην εργαζόμενοι του «Φωκά» θα λάβουν βοήθεια ύψους 6,44 εκατ. ευρώ για να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση ή να λάβουν εκ νέου εκπαίδευση και επαγγελματική κατάρτιση. Η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ψήφισε υπέρ στο να δοθούν 35,5 εκατομμύρια ευρώ, σε 6.000 απολυμένους σε Γαλλία, Πολωνία, Ιταλία και Ελλάδα.

Τα 25 εκατ. ευρώ θα διατεθούν για τους 3.886 απολυμένους της Air France), 1,89 εκατ. για τους 608 πρώην εργαζομένους της Whirlpool Europe S.r.l και των τοπικών προμηθευτών της στην επαρχία Τρέντο της Ιταλίας και 1,26 εκατ. ευρώ για τους 777 απολυμένους του εργοστασίου Tychy της ιταλικής αυτοκινητοβιομηχανίας Fiat στα νότια της Πολωνίας.

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

3

Βίντεο-ντοκουμέντο από Ακρόπολη: Η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν ανενόχλητοι στον Ιερό Βράχο

Φαίνεται η στιγμή που οι χλαμυδοφόροι μπαίνουν χαμογελαστοί, χωρίς κανείς να τους ενοχλήσει, στον αρχαιολογικό…

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

mixaloliakos

Αποφυλάκιση Μιχαλολιάκου: “Πρόκληση” λένε οι δικηγόροι των Αιγύπτιων αλιεργατών

«Τεράστια πρόκληση για τα θύματα της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή και τις οικογένειές τους,…