Newsroom

Newsroom

Γεώργιος Ρομανόφ: Απόγονος του Τσάρου θα παντρευτεί στη Ρωσία για πρώτη φορά μετά από 100 χρόνια

Πώς συνδέεται με τον Τσάρο Νικόλαο Β' - Εκατοντάδες ξένοι προσκεκλημένοι θα παρακολουθήσουν την... «υπερβολική» τελετή που ετοιμάζεται

202109301917 main.cropped 1633004280

Για πρώτη φορά ύστερα από έναν αιώνα, η Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, η πρώην αυτοκρατορική πρωτεύουσα, θα φιλοξενήσει τον γάμο ενός απογόνου της ρωσικής τσαρικής οικογένειας.

Όπως αναφέρει το Reuters, ο «Μέγας Δούκας» Γεώργιος Μιχαΐλοβιτς Ρομανόφ θα παντρευτεί την ιταλίδα αρραβωνιαστικιά του Βικτόρια Ρομανόφνα Μπεταρίνι, την ερχόμενη Παρασκευή, σε μια μεγάλη και «υπερβολική» κατά πολλούς θρησκευτική τελετή, παρουσία εκατοντάδων ξένων προσκεκλημένων.

Ο τελευταίος Τσάρος της Ρωσίας Νικόλαος ο Β’ και η οικογένειά του σκοτώθηκαν κατά τη διάρκεια της Επανάστασης τον Ιούλιο του 1918 στην πόλη Yekaterinburg κοντά στη Μόσχα.

Ο Μιχαΐλοβιτς γεννήθηκε στην Ισπανία. Μητέρα του είναι η «Μεγάλη Δούκισσα» Μαρία Βλαντιμίροβνα της Ρωσίας, αυτοανακηρυγμένη ως διάδοχος του τσαρικού θρόνου, ενώ πατέρας του είναι ο «Μέγας Δούκας» Μιχαήλ Πάβλοβιτς της Ρωσίας. Ο Μιχαΐλοβιτς έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στην Ισπανία και τη Γαλλία.

Ο προπάππους του, Μέγας Δούκας Κιρίλ Βλαντιμίροβιτς κατά την επανάσταση του 1917 είχε καταφύγει στη Φινλανδία, ενώ στη συνέχεια με την οικογένειά του μεταφέρθηκαν στη δυτική Ευρώπη.

Από την πλευρά της η Μπεταρίνι έγινε χριστιανή ορθόδοξη πέρσι και πήρε το όνομα Βικτόρια Ρομανόφνα.

Η δυναστεία των Ρομανόφ κυριάρχησε στη Ρωσία για 300 χρόνια πρωτού ο Τσάρος Νικόλαος Β’ παραιτηθεί υπό την κοινωνική πίεση που οδήγησε τελικά στη μεγάλη Οκτωβριανή Επανάσταση και τη δημιουργία της Σοβιετικής Ένωσης.

(Πηγή φωτογραφίας: Russian Imperial House/Vlada Krassilnikova)

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.