Newsroom

Newsroom

Καθηγητής Επιδημιολογίας: Μέχρι τις 15 Μαΐου θα έχουν τελειώσει όλα (video)

Αισιόδοξη πρόβλεψη για την πορεία του κορονοϊού από τον επιδημιολόγο Άγγελο Χατζάκη που επισημαίνει όμως ότι «τον ερχόμενο Οκτώβριο θα επανακάμψει αλλά με μειωμένη ένταση».

AP Coronavirus 0 3

Σε μια αρκετά αισιόδοξη και θαρραλέα εκτίμηση προχώρησε ο καθηγητής Επιδημιολογίας & Προληπτικής Ιατρικής Άγγελος Χατζάκης, μιλώντας σήμερα στο τηλεοπτικό δίκτυο του OPEN.

«Ο κορονοϊός έχει επιδημία λήξεως υποστήριξε και μάλιστα σύντομα. Μέσα Μαϊου  θα έχουν τελειώσει όλα», σημείωσε ο Α. Χατζάκης δεν παρέλειψε όμως να τονίσει πως σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εφησυχάζουμε.

Ειδικότερα, μίλησε για την έλλειψη αντιδραστηρίων η οποία προκαλεί προβλήματα στον εργαστηριακό έλεγχο έχοντας δημιουργήσει πλασματικό αριθμό κρουσμάτων και εξήγησε πως πολύτιμα συμπεράσματα αντλούνται από τις χώρες στις οποίες η επιδημία έχει τελειώσει.

«Ο κορονοϊός έχει επιδημία λήξεως και μάλιστα σύντομα. Η Κίνα τελείωσε καθώς και η Κορέα. Σε δύο μήνες έτρεξε η επιδημία στην Κίνα στην Κορέα 1.5 μήνα. Από εμπειρικά παραδείγματα βλέπουμε ότι αυτές οι επιδημίες έχουν ημερομηνία λήξεως» υποστήριξε ο καθηγητής και πρόσθεσε ότι:

«Μέσα Μαϊου  θα έχουν τελειώσει όλα. Μέσα Μαϊου διότι ενώ τα κρούσματα θα έχουν πέσει αισθητά θα υπάρχουν θάνατοι. Ωστόσο τον ερχόμενο Οκτώβριο θα επανακάμψει αλλά με μειωμένη ένταση».

«Ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι αδύνατον να υπολογιστεί. Χαλάμε την ποιότητα των στοιχείων, αν είχαμε τα εργαστήρια σωστά θα ήταν πιο ασφαλές. Υπάρχει ορισμός από ΕΟΔΥ ποιος πάει και κάνει τεστ. Τα τεστ που θέλει ο ΕΟΔΥ πρέπει να γίνονται και να μην καθυστερούν όπως τώρα» διευκρίνισε ο επιδημιολόγος Άγγελος Χατζάκης.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.