Ιερώνυμος: Δεν θα δεχθούμε το γαλλικό μοντέλο διαχωρισμού Κράτους – Εκκλησίας

Ο Αρχιεπίσκοπος, μετά την ολοκλήρωση των εργασιών της Ιεράς Συνόδου, δήλωσε πως δε συμφωνεί με το γαλλικό μοντέλο "θρησκευτικής ουδετερότητας", αν αυτή είναι η πρόθεση της κυβέρνησης.

ieronimos

«Είναι ευκαιρία τώρα να εξετάσουμε πολλά πράγματα από την αρχή και να αλλάξουμε και μερικές ιδέες. Και εμείς την πολύ αυστηρότητα και η Πολιτεία την πολύ προχειρότητα», τόνισε ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στους δημοσιογράφους σχετικά με το θέμα της συνταγματικής αναθεώρησης.

«Το θέμα είναι να καταλήξουμε τι εννοούμε θρησκευτικά ουδέτερος» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος, προσθέτωντας, «ο πρωθυπουργός δεν ξέρω τι εννοεί, θα μας πει τι εννοεί».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, μπήκε και σε λεπτομέρειες καθώς αρνήθηκε το γαλλικό μοντέλο ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο συζήτησης για το γερμανικό μοντέλο διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους. 

«Θρησκευτικά ουδέτερο είναι το κράτος της Γερμανίας. Θα ήθελα να ζήσω στη Γερμανία, και να είμαι θρησκευτικά ουδέτερος. Είναι θρησκευτικά ουδέτερο κράτος, συνεργάζονται, βοηθάει την Εκκλησία άριστα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος και συμπλήρωσε «Θρησκευτικά ουδέτερο κράτος είναι και η Γαλλία αλλά είναι εχθρικές οι σχέσεις (εκκλησίας – κράτους) δεν θα μου άρεσε».

Ο Αρχιεπίσκοπος είπε επίσης στους εκπροσώπους του Τύπου πως η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ δεν προκάλεσε έκπληξη στην Εκκλησία, αλλά τη χαρακτήρισε πρόχειρη.

Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος θα συνεδριάσει και την Τρίτη για το ίδιο θέμα όπου και θα ανακοινώσει τις αποφάσεις της. 

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.