Newsroom

Newsroom

Καταδικάστηκε σε θάνατο ο ηγέτης ισλαμικού κόμματος του Μπαγκλαντές

Ο επικεφαλής του βασικού ισλαμιστικού κόμματος του Μπαγκλαντές, Μοτιούρ Ραχμάν Νιζάμι, καταδικάστηκε σήμερα Πέμπτη σε θάνατο για λαθρεμπόριο όπλων, σε μια…

nizami

Ο επικεφαλής του βασικού ισλαμιστικού κόμματος του Μπαγκλαντές, Μοτιούρ Ραχμάν Νιζάμι, καταδικάστηκε σήμερα Πέμπτη σε θάνατο για λαθρεμπόριο όπλων, σε μια απόφαση η οποία δημιουργεί φόβους για νέα αναταραχή στη χώρα. Ο πρόεδρος του Τζαμάτ Ε Ισλαμί κρίθηκε ένοχος μαζί με 13 συγκατηγορουμένους του για παροχή όπλων σε αποσχιστές στην γειτονική επαρχία Ασάμ της Ινδίας.

Ο Νιζάμι ήταν υπουργός Βιομηχανίας το 2004, όταν τα όπλα ανακαλύφθηκαν στο νότιο λιμάνι τη; Τσιταγκόγκ. Αντιμετωπίζει επίσης χωριστές κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου την εποχή του πολέμου της ανεξαρτησίας από το Πακιστάν το 1971.

Στη συγκεκριμένη υπόθεση, αναμένεται ετυμηγορία και, σε περίπτωση καταδίκης, ο Νιζάμι αντιμετωπίζει για δεύτερη φορά το φάσμα της καταδίκης σε θάνατο. Αριθμός μελών του Τζαμάτ Ε Ισλαμί έχει ήδη καταδικασθεί σε θάνατο για εγκλήματα πολέμου.

Το κόμμα καταγγέλλει τη δίκη ως πολιτικά υποκινούμενη, ενώ και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων σημειώνουν ότι υπάρχουν δικαστικές παρατυπίες. Ο πρόεδρος του Τζαμάτ θα ασκήσει έφεση.

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.