Newsroom

Newsroom

Συμφώνησαν για τον ενιαίο φόρο ακινήτων – Κατατίθεται το νομοσχέδιο

Το νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της…

troika 3

Το νομοσχέδιο για τον νέο ενιαίο φόρο ακινήτων συζητήθηκε εκτενώς κατά τη συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της τρόικας, στο υπουργείο Οικονομικών, και, σύμφωνα με υψηλόβαθμο παράγοντα του υπουργείου, η κυβέρνηση προτίθεται να το καταθέσει την Πέμπτη ή το αργότερο την Παρασκευή, στη Βουλή.

Πάντως, σύμφωνα με το συγκεκριμένο στέλεχος, ανοικτά παραμένουν βασικά θέματα των διαπραγματεύσεων, όπως, π.χ. το σχέδιο για την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, ή ο ΦΠΑ στην εστίαση.

Κατά τη συνάντηση με την τρόικα, συζητήθηκαν, παράλληλα, και ζητήματα νομοτεχνικών βελτιώσεων, όπως, για παράδειγμα, το θέμα των συναλλαγών στο Χρηματιστήριο.

Σημειώνεται, ότι το νομοσχέδιο για τον φόρο στα ακίνητα θα αποτελέσει ουσιαστικά ένα πολυνομοσχέδιο, καθώς η κυβέρνηση θα συμπεριλάβει σε αυτό διατάξεις που θα αφορούν στο Δημοσιονομικό Συμβούλιο για την παρακολούθηση εκτέλεσης του προϋπολογισμού και σε παρεμβάσεις στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, οι οποίες κρίθηκαν αναγκαίες για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

 

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

παο finel

Aμαμονή τέλος μετά απο 12 χρόνια: Ο Παναθηναϊκός επέστρεψε εκεί που αξίζει στο final -4

Ο μεγαλύτερος «άθλος» στη σύγχρονη ιστορία της Euroleague ολοκληρώθηκε και πλέον ο Παναθηναϊκός Aktor δίνει…

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

μηστο ευρω

Γκρίνιες και παράπονα βουλευτών για υπουργούς στις συναντήσεις με Μητσοτάκη

Πολλά τα παράπονα των βουλευτών για συμπεριφορές κυβερνητικών αξιωματούχων στις συναντήσεις με Μητσοτάκη.