Newsroom

Newsroom

"Αρχίζουν οι απελάσεις": Το πρωτοσέλιδο της Boston Globe αν ο Τραμπ ήταν πρόεδρος των ΗΠΑ

Παίρνοντας ξεκάθαρη θέση η εφημερίδα Boston Globe δημιούργησε ένα ψεύτικο πρωτοσέλιδο για να επισημάνει πώς θα ήταν τα πράγματα στην περίπτωση που ο Ντόναλντ Τραμπ εκλεγόταν πρόεδρος των ΗΠΑ.

5709efb41dc524621a8b459a

Με κεντρικό τίτλο «Αρχίζουν οι απελάσεις» και ένα editorial κατά του μεγιστάνα που αποτελεί το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ, η εφημερίδα τάσσεται ανοιχτά ενάντια στην υποψηφιότητά του.

Το πρωτοσέλιδο, σύμφωνα με τη συντακτική ομάδα, σχεδιάστηκε έτσι ώστε να αντικατοπτρίζει τη ρητορική και τις πολιτικές θέσεις του Τραμπ. Στο editorial, η Boston Globe χαρακτηρίζει δημαγωγό τον μεγιστάνα, με πολιτικό όραμα το οποίο είναι «βαθύτατα αντιαμερικανικό». 

Οι τίτλοι στο πρωτοσέλιδο αποτελούν το πολιτικό, οικονομικό και διεθνές σενάριο, βασισμένο στις δηλώσεις του Τραμπ για την παράνομη μετανάστευση, τους μουσουλμάνους και την εθνική ασφάλεια. Υποτίθεται ότι πρόκειται για φύλλο της 9ης Απριλίου 2017 και με κεντρικό θέμα, «Οι απελάσεις αρχίζουν». 

Στον υπότιτλο αναφέρεται ότι ο «πρόεδρος» ζητά τον τριπλασιασμό του προσωπικού ελέγχου της μετανάστευσης καθώς οι «ταραχές συνεχίζονται», ενώ το κείμενο ξεκινά αναφέροντας ότι τα χρηματιστήρια όλου του κόσμου έκαναν νέα βουτιά, ολοκληρώνοντας τον χειρότερο μήνα της ιστορίας τους. 

Αλλά θέματα στο πρωτοσέλιδο είναι η αναταραχή στις τάξεις των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων καθώς οι στρατιώτες αψηφούν τις εντολές να σκοτώνουν συγγενείς των μαχητών του Ισλαμικού Κράτους, ότι ο Τραμπ μπήκε στη λίστα των φιναλίστ για το Νόμπελ Ειρήνης γιατί «γεφύρωσε» το σχίσμα 1.385 ετών ανάμεσα σε σουνίτες και σιίτες μουσουλμάνους.

Δείτε το πρωτοσέλιδο


8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

Screenshot 2024 05 18 211853

8o αυτοοργανωμένο Pride στην Θεσσαλονίκη: «Κι αν σκοτεινιάζουν τον κόσμο μας, με τους αγώνες μας του δίνουμε χρώμα»

H πολυπληθής πορεία λαμβάνει χώρα για την προάσπιση των δικαιωμάτων των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων και κατά…

Βενιζέλος για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεσμευτική και για τις δύο χώρες – Aναγκαία και υποχρεωτική η τήρησή της

benizelos 12

Βενιζέλος για Συμφωνία των Πρεσπών: Δεσμευτική και για τις δύο χώρες – Aναγκαία και υποχρεωτική η τήρησή της

Μιλώντας για το Balkan Gathering o κ. Βενιζέλος χαιρέτισε τις εργασίες του, τονίζοντας ότι αποτελεί…