Τζανακόπουλος για Σαρωνικό: "Η κινητοποίηση ήταν άμεση"

Για τον Παναγιώτη Κουρουμπλή, τη ρύπανση στον Σαρωνικό, τις φήμες που θέλουν τον πρωθυπουργό να «τρώει» τον Ευκλείδη Παναγιώτη και την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ μίλησε, μεταξύ άλλων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

59be3bbd1dc52468298b4567

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σε συνέντευξή του στον Σκάι, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορώντας τον ότι «μίλησε για τέταρτο πρόγραμμα- εμμέσως πλην σαφώς- τη στιγμή που όλη η ευρώπη μιλά για την ανάγκη η χώρα να βγει από τα προγράμματα επιτροπείας, για τη ρύθμιση του ελληνικού χρέους και για την ανάγκη η χώρα να βγει οριστικά στις αγορές».

Σχολιάζοντας την τοποθέτηση του προέδρου στη ΔΕΘ, σημείωσε πως: «η βασική πρόταση του κ. Μητσοτάκη ήταν ότι θα προτείνει μια σειρά από μέτρα όπως απελευθερώσεις δημοσίων υπαλλήλων προς τους δανειστές που θα υλοποιήσει με τη μέγιστη δυνατή προσήλωση για να πάρει κάποια ανταλλάγματα. Αυτά είναι κατ’ εξοχήν μορφή μνημονιακής επιτροπείας. Δεν είπε ποιες μεταρρυθμίσεις θα προτείνει για να πάρει μείωση των Πρωτογενών Πλεονασμάτων. Ακόμα και το ΓΛΚ το έταξε στους ιδιώτες».

Μάλιστα, ο κ. Τζανακόπουλος, μίλησε για «δύο εντελώς διαφορετικά παραγωγικά μοντέλα αυτά που υποστηρίζουμε εμείς και ο κ. Μητσοτάκης», λέγοντας πως η ΝΔ «θέλει να στηρίξει την ανάπτυξη στη συντριβή της εργασίας, στο χαμηλό μισθό. Και πρόκειται για δύο πλήρως αντιπαραθετικά παραγωγικά σχέδια».

«Δεν είναι ώρα για απόδοση ευθυνών»

Αναφερόμενος στην παραίτηση του κ. Κουρουμπλή, ο κ. Τζανακόπουλος σημείωσε πως «δεν είναι ώρα τώρα για απόδοση ευθυνών εν μέσω της προσπάθειας επίλυσης του προβλήματος». Συμπλήρωσε μάλιστα «Στο τέλος της διαχείρισης ο πρωθυπουργός θα αποτιμήσει αν ο κ. Κουρουμπλής (ενήργησε σωστά)».

Εκτίμησε, δε, πως είχαμε τη «βέλτιστη η διαχείριση της κατάστασης επιχειρησιακά».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε πως δεν μπορεί να προεξοφλήσει πότε θα καθαριστούν οι παραλίες. «Το χρονοδιάγραμμα το ανακοίνωσε ο αρμόδιος υπουργός. Στο Μαξίμου έγινε σύσκεψη για την πολιτική διαχείριση του θέματος. Δόθηκαν συγκεκριμένες εντολές από τον πρωθυπουργό».

«Παθογένειες στη δημόσια διοίκηση»

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε πως «η δημόσια διοίκηση έχει παθογένειες» σχολιάζοντας ότι «πολλά υπουργεία έχουν δομές που δεν λειτουργούν σωστά».

«Υπάρχουν κέντρα παραεξουσίας στη δημόσια διοίκηση που λειτουργούν εδώ και δεκαετίες και πρέπει να εξυγιανθούν» σημείωσε και διευκρίνισε πως η κυβέρνηση είναι η μοναδική δύναμη που μπορεί να το εγγυηθεί αυτό.

Για τον Τσακαλώτο

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν ο πρωθυπουργός σκοπεύει να «φάει» τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο κ. Τζανακόπουλος είπε: «Είναι η 14η φορά μέσα σε ένα χρόνο (που το ακούω αυτό)» και πρόσθεσε: «Εγώ έχω άλλες πληροφορίες».

«(Πιστεύετε) ότι υπάρχει διαφορετική πολιτική στρατηγική ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών; Αυτό θα ήταν αδύνατο», σημείωσε και διευκρίνισε πως υπάρχουν «διαφορές ιδιοσυγκρασίας».

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτείνει τέταρτο Μνημόνιο»

Σχολιάζοντας την ομιλία του Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισήμανε πως «ο κ. Μητσοτάκης δεν φημίζεται για τη ρητορική του δεινότητα» και πρόσθεσε: «Τη στιγμή που όλη η Ευρώπη συζητά για την έξοδο από τα Μνημόνια ο κ. Μητσοτάκης θα προτείνει μεταρρυθμίσεις μετά το 2018. Ο κ. Μητσοτάκης μίλησε εμμέσως πλην σαφώς για τέταρτο Μνημόνιο».

Αναφερόμενος στις επενδύσεις, τόνισε πως: στην κυβέρνηση «υποστηρίζουμε τις επενδύσεις αρκεί να τηρείται ο νόμος».

Όταν ο οικοδεσπότης της εκπομπής, Τάκης Χατζής, διάβασε το συγκεκριμένο απόσπασμα από την ομιλία του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο να επιμένει πως «αυτό είναι πρόταση μνημονίου».

«Η βασική πρόταση του Κυρ. Μητσοτάκη δεν αφορούσε τις φοροελαφρύνσεις» εκτίμησε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος σημειώνοντας πως «πρότεινε κατ’ εξοχήν μορφή μνημονιακής επιτροπείας».

«Ο κ. Μητσοτάκης είχε συμφωνήσει σε πρωτογενή πλεονάσματα 4,1% κατά μέσο όρο, τώρα μας λέει ότι θα προτείνει 4ο Μνημόνιο για να πάρει κάποια ανταλλάγματα», συμπλήρωσε.

«Μέχρι και το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους το έταξε στους ιδιώτες. Μόνο εμένα δεν πούλησε εχθές», πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη ΔΕΘ πρότεινε μια δέσμη μέτρων που αποτελεί τον πυρήνα του 4ου Μνημονίου», τόνισε.

«Το Ελληνικό θα προχωρήσει κανονικά»

Ο κ. Τζανακόπουλος ξεκαθάρισε ότι το «Το Ελληνικό θα προχωρήσει κανονικά». «Είναι δέσμευση της κυβέρνησης. Επαναδιαπραγματευτήκαμε τη σύμβαση που έβριθε λαθών», επισήμανε.

«Η επένδυση στο Ελληνικό θα γίνει με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην προκύψουν προβλήματα στο μέλλον», συνέχισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. 

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

port223 scaled 1

Διάρρηξη στη Διεύθυνση Εκλογών του υπουργείου Εσωτερικών, ταυτόχρονα με το πόρισμα για τη διαρροή προσωπικών δεδομένων

Πώς ανακαλύφθηκε η διάρρηξη