Newsroom

Newsroom

Τσίπρας: Ο λαός θα επιβάλει τη θέλησή του

“Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μάχη” παραδέχτηκε από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. “Έχουμε απέναντί μας έναν αδίσταχτο…

tsipras 6 0

“Έχουμε μπροστά μας μια δύσκολη μάχη” παραδέχτηκε από τη Μυτιλήνη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας. “Έχουμε απέναντί μας έναν αδίσταχτο αντίπαλο. Έχουμε απέναντί μας ένα διεθνές διευθυντήριο που κάνει ό,τι μπορεί για να κρατήσει την Ελλάδα στο άρμα των συμφερόντων του”.

Παράλληλα, εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι στην επερχόμενη εκλογική μάχη “ο ελληνικός λαός θα σαρώσει και τα σχέδια, και τις προβοκάτσιες, και την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς τους. Θα επιβάλει τη δική του θέληση. Γιατί εδώ παίζονται ζωές. Και όχι οι ζωές των άλλων. Οι δικές μας ζωές”.

Υποστήριξε πως υπάρχει ήδη έτοιμο το νέο μνημόνιο και θα το εμφανίσουν μετά τις εκλογές “για να ξεμπερδεύουν με δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, δημοκρατικές ελευθερίες, για να επιβάλουν τη νέα τάξη τους στην Ελλάδα και σε συνέχεια σε όλη την Ευρώπη”. 

Αναφέρθηκε στο μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατατέθηκε στη Βουλή λέγοντας πως “προβλέπει νέες επώδυνες επιβαρύνσεις δισεκατομμυρίων ευρώ, με νέους φόρους και νέες περικοπές κοινωνικών δαπανών, από το 2015 έως το 2018. Που πάει να πει: νέο πογκρόμ κατά της ελληνικής κοινωνίας. Που πάει να πει: Απολύσεις στο δημόσιο, ολοκληρωτική ισοπέδωση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε συντάξεις, νέα λουκέτα σε μαγαζιά και επιχειρήσεις, νέες έφοδοι της εφορίας, νέα αντιδημοκρατικά μέτρα, πιο σφιχτό κολάρο στη δημοκρατία και νέα, ακόμα πιο επικίνδυνα παιγνίδια με τους νεκροθάφτες νεοναζί”. 

“Μπαλαντέρ” του κ. Σαμαρά στο παιγνίδι υποταγής του ελληνικού λαού χαρακτήρισε τους νεοναζί: “Από τη μια τους καταγγέλλει κι από την άλλη τους χαϊδεύει. Από τη μια η δικαιοσύνη τους καταδιώκει κι από την άλλη ο ίδιος υιοθετεί την ατζέντα τους. Από τη μια ερωτοτροπεί μαζί τους, με προξενητή τον Μπαλτάκο, κι απ’ την άλλη ερωτοτροπεί με την ιδέα να τους θέσει λίγες μέρες πριν τις εκλογές εκτός νόμου, όχι από δημοκρατική ανιδιοτέλεια, αλλά από κομματική και εκλογική ιδιοτέλεια”. 

Δριμύτατη κριτική στις επιλογές και τους συνεργάτες του πρωθυπουργού άσκησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέροντας πως ο κ. Σαμαράς “αν είχε την ελάχιστη δημοκρατική ευαισθησία δεν θα είχε τον Μπαλτάκο στενό φίλο και συνεργάτη του. Δεν θα του ανέθετε την πιο λεπτή αποστολή στην κυβέρνηση. Όπως, δε θα εμπιστευόταν την υγεία και τη ζωή των Ελλήνων στο γνωστό ακροδεξιό διαφημιστή βιβλίων αντισημιτισμού και μισαλλοδοξίας. Όπως, δεν θα τοποθετούσε στο δεξιό ψηφοδέλτιο του Δήμου Αθήνας τον γνωστό και μη εξαιρετέο Θανάση Πλεύρη, με αποτέλεσμα να εξεγερθεί η εβραϊκή κοινότητα. Και κυρίως δεν θα μετέτρεπε το Μαξίμου σε φωλιά ακροδεξιών”.

Επιτέθηκε και στον Ευάγγελο Βενιζέλο λέγοντας πως “μεταμόρφωσε το ΠΑΣΟΚ σε μύκητα των μνημονίων, κρυμμένο στις ρίζες μιας εκ γενετής ξερής Ελιάς”. 

“Εμείς φέρνουμε μια άλλη αντίληψη για την πολιτική και την εξουσία” τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας και ανέφερε: “Εμείς φέρνουμε περισσότερη και πιο ουσιαστική δημοκρατία, συμμετοχή του λαού στις αποφάσεις που τον αφορούν. Εμείς φέρνουμε τις αρχές και τις αξίες που η αριστερά κουβάλησε μέσα σε δίσεκτα χρόνια με πολλούς αγώνες και πολλές θυσίες. Την αφοσίωση στο λαό και πρώτα απ’ όλα στους εργαζόμενους. Την αφοσίωση στην πατρίδα, στην εθνική ανεξαρτησία και κυριαρχία. Την απόφαση να μην επιτρέψουμε σε κανένα συμφέρον, σε καμιά ξένη δύναμη, σε κανένα οικονομικό σύμπλεγμα, να θέτει τα συμφέροντά του πάνω από τα συμφέροντα του λαού”. 

Επιπλέον, δήλωσε πως τα μνημόνια θα καταργηθούν και πως θα αποκατασταθούν οι εργασιακές ρυθμίσεις που έχουν ανατραπεί: “Εμείς φέρνουμε την κατάργηση των μνημονίων, την αποπομπή της τρόικας. Την αποκατάσταση των κατώτερων συντάξεων και του βασικού μισθού, τη σταδιακή κατάργηση όλων των εφαρμοστικών νόμων που επιβλήθηκαν με τα μνημόνια. Την άμεση θέσπιση εργασιακού καθεστώτος που θα εγγυάται και θα διασφαλίζει τα δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία σήμερα έχουν αφανιστεί από το καθεστώς. Εμείς φέρνουμε τέλος μια νέα αντίληψη στην άσκηση της πολιτικής και της εξουσίας: Την αντίληψη ότι τίποτε ουσιαστικό και μεγάλο δεν μπορεί να γίνει, αν η πλειοψηφία του λαού δεν πάρει στα χέρια της την υπόθεση της κοινωνίας και της χώρας”.

Έδωσε έμφαση στη σημασία της συμμετοχής του λαού στις αποφάσεις και τόνισε: “Θα ανοίξουμε χίλιους δρόμους για συμμετοχή του λαού. Θα θεσπίσουμε τη λαϊκή συμμετοχή. Θα ακουμπήσουμε στις κοινωνικές οργανώσεις, στις κοινωνικές πρωτοβουλίες, στην κοινωνική δυναμική. Θα προσπαθήσουμε να κάνουμε υπόθεση δράσης των πιο ζωντανών λαϊκών δυνάμεων το πρόγραμμά μας. Αλλά χωρίς την ενέργεια εκατομμυρίων ανθρώπων, αποφασισμένων να πάρουν την τύχη τους στα χέρια τους, δεν πρόκειται να δει ο τόπος άσπρη μέρα. Ενέργεια προόδου είναι η ενέργεια του θυμωμένου, εξεγερμένου, αποφασισμένου λαού. Αυτή είναι η αλήθεια. Και καμιά ενέργεια δεν παράγει ο καναπές. Η ανέξοδη και τυφλή οργή. Η αποχή και η ισοπέδωση. Η τόσο συστηματικά καλλιεργημένη άποψη ότι είμαστε όλοι ίδιοι. Ε, δεν είμαστε όλοι ίδιοι”.

Παράλληλα, μίλησε για τα ζητήματα που απασχολούν τους πολίτες της Μυτιλήνης και γενικότερα των νησιών της χώρας και αναφέρθηκε στους στόχους του ΣΥΡΙΖΑ.

Για την ακτοπλοΐα

Στόχος μας είναι η δημιουργία ενός δημόσιου-κοινωνικού φορέα παροχής ακτοπλοϊκών υπηρεσιών, με μοχλό την περιφέρεια και τους ΟΤΑ. Ο φορέας αυτός θα είναι υπεύθυνος και για τη ναυπήγηση ή την αγορά πλοίων, και για τη διαχείρισή τους.

Για την παράνομη μετανάστευση

Με ανοιχτά κέντρα φιλοξενίας, με διεκδίκηση ενός άλλο καθεστώτος στην Ευρώπη, που θα καταργήσει το Δουβλίνο 2. Και με όλη την ευαισθησία και την ανθρωπιά, τόσο προς τους μετανάστες, όσο και προς τους ντόπιους, που έχει επιδείξει μέχρι τώρα ο λαός του νησιού σας, λέγοντας όχι στην αγριότητα και τη μισαλλοδοξία. 

Για τα άμεσα ανθρωπιστικά προβλήματα που γέννησε η κρίση και η βάρβαρη πολιτική των μνημονίων 

Με κινητοποίηση της περιφέρειας, των δήμων και των κοινωνικών οργανώσεων, έτσι ώστε να μπορούμε να εγγυηθούμε, τα στοιχειώδη τουλάχιστον -τη διατροφή, τη στέγαση, την περίθαλψη- σε όλους ανεξαιρέτως τους συμπολίτες μας. 

Για την παραγωγή

Παραγωγική ανασυγκρότηση της Μυτιλήνης και του βόρειου Αιγαίου, με ένα πλέγμα μέτρων που απελευθερώνουν την πρωτοβουλία του επαγγελματία και του αγρότη από τα δεσμά του κράτους-εκβιαστή. 

Για τον τουρισμό

Νέα μοντέλα ήπιας και εναλλακτικής τουριστικής ανάπτυξης, που αναδεικνύει το πολιτισμό του Αιγαίου. 

Ακόμη, αναφέρθηκε στη αλλαγή στην ευρωπαϊκή πορεία που μπορεί να υπάρξει με την ψήφο στο ΣΥΡΙΖΑ: “Μπορούμε με την ψήφο μας να συμβάλουμε, μαζί με την ψήφο των άλλων ευρωπαίων, σε μια άλλη πορεία της ηπείρου μας. Μια πορεία με βάση όχι ένα χάρτη γερμανικό, αλλά ένα χάρτη πραγματικά ευρωπαϊκό. Μια πορεία που δεν θα αναδεικνύει σε ανώτατη ιερή αρχή το ευρώ, αλλά την αλληλεγγύη, τη δημοκρατία, τη ζωή και τη συμμετοχή των εργαζομένων. Γιατί διαφορετικά, αν δεν υπάρξει μια τέτοια πορεία, δεν θα υπάρχει Ευρώπη”. 

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Ελεονώρα Μελέτη

Μελέτη: Νέες προκλητικές δηλώσεις για το ξέπλυμα Κασιδιάρη – «Έπρεπε να πω κάτι καλό… ήταν καλεσμένος» (video)

Μάλιστα η Ελεονώρα Μελέτη ανέφερε πως δεν... γνώριζε τι ήταν η Χρύση Αυγή

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ιερώνυμος

Ιερώνυμος: «Δεν θα μας πει ο Βελόπουλος τι θα κάνουμε ή οποιοσδήποτε άλλος πολιτικός» (video)

Ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος έστειλε οργισμένο μήνυμα στην πολιτική τάξη της χώρας - Η ερώτηση των…

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

viasmos 10

Φρίκη στην Ημαθία: Μαθήτριες έπεσαν θύματα σεξουαλικής επίθεσης από ιδιοκτήτη στάβλου

Οι δύο μικρές μαθήτριες στην Ημαθία δέχτηκαν σεξουαλική επίθεση ενώ έκαναν ιππασία σε σχολική εκδρομή

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

ιάσονας τροχαίο

Τροχαίο στη Βουλή: Ένοχος για ανθρωποκτονία από αμέλεια ο αστυνομικός για τον θάνατο του Ιάσονα

Το δικαστήριο αυτή τη στιγμή έχει διακόψει για να αποφασίσει επί του ελαφρυντικού και να…

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

6084787 1

Καλλιάνος: Η απάντηση του καθηγητή αγγειοχειρουργικής για τον πατέρα του – «Η εισαγωγή ασθενών στην ΜΕΘ διέπεται από ιατρικούς κανόνες»

«Όλοι οι ιατροί προσπάθησαν να αντιμετωπίσουν τα πολλαπλά προβλήματα της υγείας, που είχε ο αποθανών»,…